Svet poljoprivrede Prodavnica

Moguća kratkotrajna kiša sredinom sedmice | Vremenska prognoza

U Srbiji prvog dana vikenda sveže jutro, sa prestankom najavljenih padavina u prepodnevnim časovima. Tokom dana sledi postepeno razvedravanje, pa će popodne biti pretežno sunčano. Duvaće umeren i slab severozapadni vetar, na istoku zemlje i u planinskim predelima povremeno jak. Najniža dnevna temperatura od 7 do 14, najviša od 17 do 20 stepeni.

Nedelja ujutru hladna, ponegde slab prizemni mraz. Tokom dana biće sunčano i toplije vreme. Duvaće slab i umeren vetar, u skretanju na jugoistočni. Na jugu Banata očekivan vetar u pojačanju. Najniža dnevna temperatura od 0 do 8, najviša od 22 do 25 stepeni.

Za početak sedmice najavljeno je toplije vreme, pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno jak. Najniža dnevna temperatura kretaće se oko 5, najviša od 25 do 30 stepeni. Sve do srede je najavljeno sunčano i toplo vreme, a u košavskom području i vetrovito. Sredinom sedmice mogući kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ali se pred kraj nedelje ponovo očekuje pretežno sunčano vreme.

Izvor: RTS

 

Komentari