MLADI krompir je TU, ima SVEGA, a gde su KUPCI?! | CENE VOĆA i POVRĆA DANAS

MLADI krompir je TU, ima SVEGA, a gde su KUPCI?! | CENE VOĆA i POVRĆA DANAS

Kako ponuda i potražnja diktiraju cene voća i povrća danas, tako se i situacija na polju cena u Srbiji menja. Pročitajte aktuelne cene voća i povrća sa pijaca u Srbiji.

 

cene voća i povrća danas

Kvantaška pijaca Beograd

Bolja ponuda jagode iz uvoza, u odnosu na prethodnu sedmicu na kvantaškoj pijaci u Beogradu uslovila pad cene ove voćne kulture, pošto je dominirao iznos od 460 din/kg. Uprkos boljoj ponudi jabuke trgovci su bili razočarani, jer je vrlo mali broj posetilaca došao na pijacu, što je uslovilo slabu prodaju ove voćne kulture. Što se cena tiče skuplji su bili banana, kivi i mandarina, a jeftinije jabuke.

Uvozimo jagode, krompir, paradajz – šta nije u redu sa DOMAĆIM proizvodima?

Stiže mladi beli krompir

Po prvi put se ove sezone na prodajnim punktovima pojavio mladi beli krompir proizveden u okolini Leskovca po ceni od 400 din/kg. Bolje je bila ponuda spanaća, zelene salate, zelja, rotkvica, ali bez velike koristi za proizvodjače i prodavce, pošto je prodaja svih povrtarskih kultura bila jako slaba. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili blitva, celer, patlidžan, spanać i zelje. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod šargarepe, zelene salate i zelja.

Gajenje krompira BEZ OKOPAVANJA – Manje posla i bez oštećenja

Kalenić pijaca Beograd – cene voća i povrća

Uobičajena je bila ponuda voća i povrća na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu.

Zabeležen je pad cene jagode, mladog kupusa, praziluka i zelja. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili orah i blitva.

Pijaca Kikinda – cene voća i povrća

Reporteri STIPS iz Kikinde evidentirali su slabu ponudu i prodaju voća i povrća na zelenoj pijaci u ovom gradu. Došlo je do rasta cena pomorandže, celera, belog luka, crnog luka, paprike babure, paprike ljute i šargarepe. Niže su bile cene grejpfruta, jabuke sorte Greni Smit, cvekle i belog krompira.

Kvantaška pijaca Leskovac

Iz sedmice u sedmicu je bogatiji asortiman i obimnija ponuda povrtarskih kultura na kvantaškoj pijaci u Leskovcu.


Što se povrća tiče evidentirana je solidna ponuda sezoskog i vansezonskog povrća iz plasteničke proizvodnje. U odnosu na prethodnu sedmicu niže su bile cene blitve, celera, krompira (belog i crvenog), paprike ljute, paradajza, pakanata, spanaća, kivia i ananasa.

Za razliku od njih skuplji su bili zelena salata, banana i kruška.

Požarevac pijaca

Prosečna ponuda južnog voća i vansezonskog povrća na pijačnim tezgama u Požarevcu tokom druge sedmice marta.


Cene poljoprivrednih proizvoda su mahom mirovale, jedino je došlo do blagog rasta cene pasulja belog.

 


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica