Pšenica, suncokret, pa kukuruz: OVAKO CLAAS Evion 450 staje na crtu i LEXION-u!

Pšenica, suncokret, pa kukuruz: OVAKO CLAAS Evion 450 staje na crtu i LEXION-u!

Radovan Đorđev iz Uljme obavio je ovogodišnju žetvu kukuruza u svom novom kombajnu CLAAS Evion 450. Nakon pšenice i suncokreta, Evion se sjajno pokazao i u kukuruzu.

Kako Radovan kaže, prinosi su odlični sa desetak hektara koliko je pod kukuruzom ove godine – 7000/8000 po katastarskom jutru. Kombajn se prethodno sjajno pokazao u žetvi suncokreta i pšenice, a to nam je posvedočio i Radovan Đorđev stariji.

,,Prvo smo skidali pšenicu, naravno. On se pokazao jako dobro, ima odličan učinak. Posle smo prešli na suncokret, imali smo ga više zasejanog. Sve smo to obavili bez ikakvog kvara, odlično je radio. I sada smo u kukuruzu, isto jako dobro radi. Ova serija se jako dobro pokazala”, zadovoljan je Đorđev.

Kako kaže naš sagovornik, Evion su kupili pre svega zbog velikog radnog učinka. Napominje da ovaj kombajn zahteva i opslužne mašine kao pratnju, pa preporučuje bar dva traktora i velike prikolice kao dodatak za transport.

Da li je CLAAS Evion 450 dobra investicija?

,,Moram da vam kažem iskreno, ja sam bio malo uzdržan kad su u junu sin i unuci insistirali. Pošto su kontaktirali sa određenim firmama i ljudima i oni preporučili da uzmu taj komad, to je novija serija.

Vidim da su oni jako zadovoljni i ja sam zadovoljan, odnosno svi smo zadovoljni. U kratkom roku može veliki učinak da postigne, maltene skoro duplo manje vremena nam treba”, tvrdi Radovan.

Radovan Đorđev mlađi bi bez dileme i razmišljanja ocenio ovaj kombajn ,,jakom desetkom”. Šta više, uz optimalno korišćenje, Radovan bi ovu seriju stavio u rang Lexion-a po efikasnosti jer, kako kaže, uz optimalnu brzinu i opterećenje motora može da skida po 20 jutara.  Zato bi ga preporučio svakom ko ima više od 100 hektara zemlje za obradu.


Snaga motora je 259 KS, zapremina bunkera je 8000 litara, a kombajn ima 5 slamotresa. Potrošnja goriva je 10-11 litara po jutru, čime je Radovan izuzetno zadovoljan. A zadovoljstvo rada na ovom kombajnu pojačava i činjenica da su domaćini prezadovoljni i servisom koji pruža kompanija Almex.

,,Kombajn obećava, mnogo je jaka mašina”, zaključuje Radovan.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica