Ko zna šta je Lexion, obožavaće novi Claas Trion 520! EVO zašto sve više poljoprivrednika uzima TRIONA!

Ko zna šta je Lexion, obožavaće novi Claas Trion 520! EVO zašto sve više poljoprivrednika uzima TRIONA!

Đuro Kosijak iz mesta Kukujevci započeo je prvu žetvu pšenice kombajnom CLAAS TRION 520. Ranije je radove obavljao uz pomoć kombajna Claas Tucano, ali je Trion ispunio sva njegova očekivanja!

Kako Đuro kaže, početak žetve protiče kako treba, iako je ,,slama ojaka” pa mora da se vozi sporije. Kroz Kukujevce je prošla oluja pa je žito leglo, ali radovi ipak napreduju. Novi kombajn, Claas Trion 520 je ove godine prvi put u žetvi pšenice. Pošto je stigao u ovo domaćinstvo u septembru prošle godine, zakasnio je za pšenicu pa je vršio je soju i kukuruz.

Kakvi su utisci?

Utisci su dobri, tvrdi Đuro. Porodica Kosijak je ranije radila sa kombajnom Claas Tucano 320, ali se u poređenju sa njim novi TRION pokazao kao mnogo bolji. Kako Đuro tvrdi, ima veći zahvat, jači motor i mnogo se brže vozi. Kombajn nosi heder CERIO 560 i to je po Đurinom mišljenju idealan izbor za ovaj kombajn, jer je optimalne širine. Kombajn pokreće motor Cummins od 6,7 litara, sa 258 KS, što je sasvim dovoljno za ovaj kombajn.

Bunker od 8000 litara je sasvim dovoljan da Đuro ne mora previše često da istovara pšenicu. S obzirom na to da je bunker prethodnog kombajna imao bunker kapaciteta 6000 litara, itekako se oseti ta dodatna zapremina koju omogućava Trion.

Zašto baš Claas Trion 520?

Kako tvrdi Đuro, ideja je bila da se zamene kombajni Claas Tucano i Claas Avero za jedan veći i jači, te je odluka pala na Claas Trion 520. Inače, porodica obrađuje između 400 i 500 hektara. Đuro smatra da su možda mogli uzeti i veći kombajn, ali je zbog manjih parcela i selidbe kombajna na različite lokacije Claas Trion idealan izbor.

S obzirom na to da porodica već dugo ima iskustva sa Claas kombajnima, što novim što polovnim, niko nije imao dilemu da će i sledeći biti od istog proizvođača. Pored dokazanog nemačkog kvaliteta, Đuro tvrdi da je izbor pao na Claas i zbog sjajne saradnje koje je do sada imao sa zastupnicima Claas-a u Srbiji, kompanijom ALMEX. Zato bi svakom poljoprivredniku preporučio Claas kombajne.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica