Uz dobrog partnera se obaraju REKORDI u prinosu!

Uz dobrog partnera se obaraju REKORDI u prinosu!

Predrag Josimović iz Novog Bečeja obrađuje više stotina hektara pod suncokretom, pšenicom, uljanom repicom, ječmom i lucerkom. Kako bi sa ovih površina izvukao maksimalan prinos, a ujedno i radio na postizanju i održavanju kvaliteta zemljišta, odlučio se za korišćenje preparata kompanije Biofor System i nije se pokajao.

Saradnja sa kompanijom Biofor System

Kako nam je Predrag objasnio, sa kompanijom Biofor System sarađuje već dugo, iako on to ,,ne broji u godinama, već gleda kroz dela – šta smo sve uradili kroz posao. Kod nas su svi preparati prisutni, od najmanje bočice do najvećeg pakovanja.

Ne bismo mogli ni jedan preparat da izdvojimo, da je to najbolji. Svaki preparat nosi nešto svoje i svaki ima neku svoju namenu, tako da od kulture do kulture, šta ona zahteva, to i primenjujemo”, tvrdi Predrag.

Do saradnje je došlo pažljivim odabirom

Iako je za svakog poljoprivrednog proizvođača krajnji rezultat, to jest prinos i profit, najvažniji, Predrag tvrdi da se za preparate kompanije Biofor System i iz dodatnih razloga koji nisu manje važni. Biofor System preparati sa svojim mikroorganizmima povoljno utiču na samo zemljište, na kvalitet i rastresitost, a to nije ni malo zanemarljiva stvar.

,,Mi danas svi radimo za novac, ali pre svega nam je najbitnije da se prema toj zemlji ophodimo kako treba, jer ta zemlja će nam iz generaciju u generaciju, pa čak i mojoj deci i svima vraćati. Kako mi ulažemo u nju, tako će ona nama vraćati”.

Uz dobrog partnera se obaraju rekordi

Pitali smo našeg sagovornika da nam kaže da li je primetio razliku u prinosu od kada koristi Biofor System preparate. Kako nam je objasnio, ne samo da su rezultati mnogo bolji, već je ,,Pako Agrar” tokom protekle godine oborio svoje lične rekorde.

,,Dostigli smo najveći prinos u suncokretu, koji je bio 2980 kg, po katastarskom jutru i bili smo prezadovoljni. Tu je i uljanu repica, gde smo prešli 3 tone po katastarskom jutru i pšenica koja je bila na 5890 kg po katastarskom jutru u JUS kvalitetu”, objasnio je Predrag.

To je svakako neoborivi dokaz da nakon upotrebe kvalitetnih preparata rezultati ne izostaju.


Biofor System

Stručna podrška na parcelama je ključna

Kako nam je Predrag objasnio, nikada lepšu lakšu saradnju nismo imali sa ljudima iz kompanije Biofor System, koji su stalno dostupni na terenu. Da li je to uveče ili rano ujutru, oni su proizvođačima dostupni putem telefona ili lično.

,,Jednom nedeljno su prisutni na parcelama, obilazimo ih zajedno, dolazimo da zajedničkih rešenja. To je danas, poljoprivrednom proizvođaču, jedna od najbitnijih stvari. Jako je puno proizvoda, jako puno inovacija, nove tehnologije, novo je sve i ipak je jako bitno ta stručna podrška na samom terenu, na samim parcelama”.


Biofor System preparate treba probati i uveriti se

Predrag nam je objasnio da je u početku bio skeptičan u pogledu primene preparata Biofor System, koji su za njega tada bili novi, a to je i normalno. Međutim, veoma brzo se uverio u kvalitet i rezultate. Sada ih preporučuje svim kolegama, a onima koji su skeptični poručuje da prvo probaju na manjoj površini i sami se uvere.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica