CLAAS Cemis 1200 navigacija – kad želite jednostavno i SUPER-PRECIZNO!

CLAAS Cemis 1200 navigacija – kad želite jednostavno i SUPER-PRECIZNO!

Čaba Biro iz Jermenovca već je pri kraju setve uljane repice. Tokom setve koristi CLAAS navigaciju CEMIS 1200, za koju smarta da je najbolja i najkomfornija za rad na tržištu. Čaba je sa nama podelio svoje utiske i pokazao nam kako navigacija funkcioniše tokom rada.

,,Ovaj Claas-ov traktor Arion 510 cmatic nosi agregat sejalicu i ima fabričku Claas-ovu navigaciju Claas Cemis 1200. To je trenutno najnovija navigacija na tržištu. Pošto imam 7 različitih navigacija, mogu vam reći da je ova najlakša za rukovanje, pogotovu za vozače-traktoriste koji nisu toliko spretni, najlakše se snalaze sa ovom navigacijom”, tvrdi Čaba.

Naš sagovornik tvrdi da je Claas navigacija najjednostavnija i daje ti najveći konfor u radu. ,,U našoj firmi, u Biro Agraru, pored mene radi i moj otac i radnici i zato gledamo da biramo jednostavne i dobre stvari kako bi ima im bilo lakše za upotrebu. Kao što vidite na ovoj navigaciji na primer u jedno kliku može da se pomera linija, ako je potrebno 5 cm levo ili desno. I opet sa 1 klikom mogu da se dobiju podaci o koordinatama i to jako lako. Ne treba tri-četiri koraka uraditi pa da se vozač zbuni, nego na klik vidimo 4 koordinate. Nama je odabrana ova 370 m i 85 cm, sa istim tim klikom ga sklanjam. I onda se na ekranu prikazuje ta ista metraža. Tako da jako slikovito i pojednostavljeno, ne zbunjuje vozače. Ipak u poljoprivredi rade danas i stariji ljudi, kojima je teže da savladaju ovu novu tehnologiju. Tamo gde ima 3-4 koraka da se uradi ista ova akcija, može da zbuni vozača, a ovde je tako jednostavno urađeno”.

Inače, Čaba je oduševljen korisničkom podrškom i načinom na koji kompanija ALMEX, generalni zastupnik CLAAS-a za Srbiju, tretira svoje klijente. Ispričao nam je zanimljivu priču o pehu koji mu se ranije desio i o tome kako su ljudi iz ALMEX-a reagovali brzinom svetlosti. Pogledajte ceo razgovor putem Youtube videa iznad.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica