SPIT 2023: Fešta za POLJOPRIVREDNE MAŠINE u Banatskom Novom Selu

SPIT 2023: Fešta za POLJOPRIVREDNE MAŠINE u Banatskom Novom Selu

Danas smo posetili novo selo u Banatu, gde se održava manifestacija “SPIT 2023” u Banatskom Novom Selu.

U ranim jutarnjim satima, okupili smo se puni entuzijazma i radoznalosti da istražimo ovu poljoprivrednu avanturu koja nam je pripremljena. Već od 10 časova, mesto je bilo ispunjeno veselim svetom, punim ljudi i dece, svi s osmesima na licima.

SPIT Banatsko Novo selo (6) SPIT Banatsko Novo selo (6) SPIT Banatsko Novo selo (6)

Ovde su prisutne razne kompanije, poput AgroTech i AgroMarket, koje žele da predstave svoje poljoprivredne mašine.

Takođe, promovišemo naše udruženje “Novoseljanski paori”, čiji je cilj obnova udruženja i zajedničko delovanje na našem ataru. Aktivni smo i radimo na održavanju puteva i poljoprivrednih površina.

 

SPIT Banatsko Novo selo (6)

SPIT Banatsko Novo selo (6)


Naša udruženja broji oko četrdeset članova koji su učestvovali u svim ovim aktivnostima. udruženje je osnovano 2000. godine. Poslednjih četiri godine smo bili manje aktivni, ali sada smo se ponovo ujedinili i krenuli smo s nizom ciljeva i akcija za dobrobit našeg sela. Nakon nekoliko godina neaktivnosti, ponovno smo se aktivirali kako bismo postigli zajedničke ciljeve i unapredili naše selo.

Očekujemo da se danas družimo, da vidimo mašine u akciji i da razgovaramo o budućim investicijama u poljoprivrednu mehanizaciju. Ovo je odlična prilika da se poljoprivrednici i prodavci mehanizacije sastanu i razmene iskustva.

Ovde ima mnogo različitih mašina, a posebno privlači pažnju jedan od prvih Claas-ovih kombajna. Ovo je odlično mesto da se sazna više o kompaniji CLAAS i njihovim mašinama.


SPIT Banatsko Novo selo

Svi su dobrodošli da nam se pridruže u našim naporima da unapredimo naše selo i poljoprivredu.


Tokom dana, imali smo priliku videti razne poljoprivredne mašine u akciji. Bilo je fascinantno videti kako se traktori i mašine kreću i obavljaju različite zadatke. Razgovarali smo s mnogim posetiocima, koji su delili svoje utiske o mašinama i manifestaciji.

Očekivanja su bila visoka – želeli smo da se dobro provedemo, da se družimo i razmenjujemo iskustva. Ova manifestacija pružila nam je priliku da bolje razumemo poljoprivredne inovacije i tehnologiju, kao i da se povežemo sa ljudima iz iste struke.

Na kraju dana, svi smo se složili da je ovo bio uspešan događaj koji je okupio poljoprivrednike i kompanije, omogućio nam da naučimo nešto novo i proveli smo vreme u prijateljskoj atmosferi. Nestrpljivo očekujemo naredne manifestacije i nadamo se da će naše udruženje nastaviti jačati i doprinositi razvoju naše zajednice.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA SKUPU

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica