Cena PRASADI u Leskovcu SKOČILA, jagnjad skuplja u Pirotu!

Cena PRASADI u Leskovcu SKOČILA, jagnjad skuplja u Pirotu!

Tokom protekle nedelje cena prasadi je skočila u Leskovcu, dok su tovne svinje skuplje na području Kikinde. Dominantna cena jagnjadi bile je 600 din/kg na stočnoj pijaci u Pirotu.

Cene prasadi u Leskovcu

Otkupna cena teladi SM rase 820 din/kg u klanicama na području Šapca i okoline

Otkupna cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma bila je viša u odnosu na prethpdni period u klanicama na području mačvanskog regiona, jer je dominirao iznos od 820 din/kg.

Reporteri STIPS iz Beograda evidentirali su rast otkupne cene tovnih bikova, SM rase, telesne mase preko 500 kilograma, pošto se otkup najčeše obavljao po ceni od 380 din/kg. Obim ponude i otkupa bio je jako slab.

U klanicama na području braničevskog regiona došlo je do pada otkupne cene krava za klanje SM rase. Protekle je sedmice dominirao iznos od 220 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Požarevcu nije bilo značajnijih promena u pogledu ponude, tražnje i cena teladi i ostalih kategorija koje su se mogle pazariti tokom druge sedmice aprila.

Protekle sedmice su se telad, telesne mase do 160 kilograma, SM rase, na stočnoj pijaci u Kraljevu, mogla pazariti po ceni od 820 din/kg, dok je dominantna cena tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma iznosila 365 din/kg. Kod krava za klanje SM rase je dominirao iznos od 250 din/kg, a priplodnih junica 200.000 dinara po grlu.

Klaničari sa područja Zaječara i okolnih mesta protekle su sedmice otkupljivali tovnu junad telesne mase od 350 do 480 kilograma po dominantnj ceni od 350 din/kg, dok su odgajivači za otkupljene krave za klanje dobijali 240
din/kg.

Cena prasadi u Leskovcu viša

Otkupna cena prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilorama, bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama na području jablaničkog regiona, pošto je dominirao iznos od 520 din/kg.


U klanicama na području srednje-banatskog regiona evidentiran je rast otkupne cene tovnih svinja, telesne mase od 16 do 25 kilograma, uprkos dobroj ponudi, jer se otkup najčešće odvijao po ceni od 245 din/kg.

Dominantna prodajna cena prasadi, telesne mase do 15 kilograma, bila je niža u sedmici za nama, na stočnoj pijaci u Čačku, jer je za ovu kategoriju prasadi trebalo izdvojiti najčeće 570 din/kg.

Za prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma odgajivači su dobijali 550 din/kg, dok je u kategoriji tovljenika telesne mase od 80 do 120 kilograma dominirao iznos od 350 din/kg.


Iako su pojedini prodavci pokušavali, da prasad telesne mase do 15 kilograma, na stočnoj pijaci u Obrenovcu, prodaju po ceni od čak 700 din/kg, prodaja se ipak najčešće odvijala za 650 dinara po kilogramu.

Po istoj ceni su se prodavala prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma. Izostala je ponuda tovnih svinja i krmača za klanje.


Na stočnoj pijaci u Kraljevu mogla su se pazariti prasad telene mase od 16 do 25 kilograma po dominantnoj ceni od 500 din/kg. Za tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma trebalo je izdvojiti 220 din/kg, za tovne svinje telesne mase preko 120 kilograma trebalo je izdvojiti 180 din/kg i za krmače za klanje iznos od 160 din/kg.

Dominantna cena jagnjadi 600 din/kg na stočnoj pijaci u Pirotu

Na pijaci žive stoke u Pirotu je dominantna cena jagnjadi dostigla iznos od čak 600 din/kg, u sedmici za nama. Za razliku od pijace, otkupna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na prethodni period i u klanicama na području pirotskog regiona. Naime dominirao je iznos od 500 din/kg.

Reporter STIPS iz Vranja zabeležio je rast prodajne cene jaradi u odnosu na prethodni period. Dominirao je iznos od 500 din/kg.

Klaničari sa područja braničevskog regiona protekle su sedmice po višim cenama otkupljivali ovce, pošto je dominirao iznos od 220 din/kg.

U klanicama na području podrinjskog regiona došlo je do pada dominantne cene jagnjadi na 570 din/kg i ovaca na 210 din/kg. Otkupna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na prethodni period i u klanicama na području pirotskog regiona.

Naime dominirao je iznos od 500 din/kg. Kao i prethodne sedmice jagnjad su se mogla pazariti po ceni od 600 din/kg, na pijaci žive stoke u Obrenovcu.

Za šilježad su kupci trebali da izdvoje 400 din/kg, a za ovce 300 din/kg. Izostala je ponuda jaradi i koza.

Najčešća prodajna cena jagnjadi iznosila je 550 din/kg dok su za ovce odgajivači protekle sedmice tražili 170 din/kg, kao i prethodne sedmice.

Na pijaci žive stoke u Kraljevu je dominantna cena jagnjadi i jaradi bila izjednačena, pošto je iznosila 520 din/kg. Za ovce je trebalo izdvojiti 220 din/kg, a za ovnove za priplod malo više od 29.000 dinara po grlu.

Nije bilo promene na pijaci žive stoke u Nišu po pitanju ponude, tražnje i cena jagnjadi, pošto je i protekle sedmice dominirao iznos od 600 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica