CLAAS Trion 710 – kombajn za SVE USEVE! OVAKO se pokazao Dušanu Peni u žetvi SOJE!

CLAAS Trion 710 – kombajn za SVE USEVE! OVAKO se pokazao Dušanu Peni u žetvi SOJE!

Proveli smo dan sa Dušanom Penom iz Temerina. Nakon žetve pšenice, došao je red da Dušan svoj novi kombajn CLAAS Trion 710 isproba i u žetvi soje, pa je sa nama podelio svoje utiske o ovoj moćnoj mašini.

Dušan je svoj novi kombajn probao i na semenskom kukuruzu i prezadovoljan je. Sada je na redu soja, a nakon žetve soje planiran je i kukuruz.

Kako biste ocenili Trion 710?

,,Iskreno rečeno, s obzirom na to da sam vozio Lexione ranije, ovo mi je prvo iskustvo sa Trionom. Pokazao se jako dobar. Sve ono što sam pretpostavljao da treba kombajn da odradi, on je odradio. Udoban je, lako se sa njim radi, lako se šteluje, lako se dolazi do pravih rezultata, ja sam prezadovoljan”, tvrdi Dušan.

Na pitanje da li mu je bilo teško da se posle drugih kombajna navikne na Trion, Dušan odgovara: ,,Na dobro se čovek lako navikne, to znamo svi. Jako lako sam se navikao, u par dana je sve leglo na svoje mesto”.

Kako se kombajn pokazao u žetvi soje?

Iako postoji određena količina zelenih stabljika, Trion se sjajno pokazuje u žetvi i zelena masa mu nije nikakav problem. Zelena masa donosi dodatno opterećenje, ali Trion to sve savlađuje sa lakoćom. Dušan očekuje prinos od preko 4,5 tona, čime će se ova sezona svrstati u rekordne.

Heder Max Flex od 7,70 je perfektan izbor za usev soje, jer ,,kopira” teren i iza sebe ne ostavlja spratove, nema gubitaka, a zrno je izvanredno. Rastur je gotovo bezznačajan.

Da li je kupovina novog Triona dobra investicija?

,,Mislim da jeste. Sve odrađuje savršeno, nema nikakvog razloga da čovek posumnja u njega i njegove kvalitete. Ovo je baš kombajn pravi”, kaže za naš portal Dušan Pena.

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica