Posetili smo CLAAS MUZEJ i evo šta smo sve videli!

Posetili smo CLAAS MUZEJ i evo šta smo sve videli!

Evo nas u Nemačkoj u blizini grada Bilefelda, gde se nalazi sedište kompanije CLAAS. Ovo je deo te kompanije, odnosno njihov Claas muzej.

 

CLAAS je pokretač razvoja poljoprivrednog inženjeringa kao nijedna druga kompanija. Inventivni duh, predviđanje i fokus na kupca bili su pokretački faktori koji stoje iza trenutnog uspeha kompanije. Na ovoj izložbi su predstavljeni neki od najvažnijih događaja iz istorije ove kompanije.

 

Dejan Jovanović u Muzeju CLAAS

Koje mašine se mogu videti ako posetite Claas muzej?

 

 

Muzej tehnoparka u Harsevinkelu blizu je takođe dom CLAAS muzeja. Muzejske postavke pružaju fascinantan uvid u istoriju kompanije i njenih proizvoda, tokom perioda od više od 100 godina.


Ovde vidimo ko su osnivači ove kompanije, a odmah do ove fotografije stoji iza stari sto gde je izložen alat sa kojim su počeli da stvaraju prve mašine.

Muzej Claas

Iza mene se nalazi sigurno mašina koje stara nekoliko desetina, i sto godina.


Ovde, a privlači zaista dosta pažnje je jedan od prvih Claas-ovih kombajna. Vidite kako on izgleda, skoro kao danas, samo u drugoj boji, tada je siva boja bila ono što je najvažnije.


Muzej CLAAS

Tamo se malo dalje nalazi prototip jednog zglobnog traktora i još nekoliko osnovnih mašina koje su, da kažemo, nastajale ovde kada je fabrika počela da raste.

U svakom slučaju, veoma interesantno, zanimljivo, poučno mesto gde se dosta toga može saznati o kompaniji CLAAS.

Pratite nas i na našem AGROmedia YouTube kanalu!

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica