CLAAS Trion 520: Toliko je dobar da se SVAĐAMO ko će da ga VOZI!

CLAAS Trion 520: Toliko je dobar da se SVAĐAMO ko će da ga VOZI!

Adrijan Morošan iz Lokvi kupio je sa svojim prijateljem novi kombajn CLAAS Trion 520. Posetili smo ga tokom žetve da proverimo kako se snašao sa novom mašinom i kakvi su mu utisci.

Adrijan sa svojim prijateljem obrađuje oko 100 hektara zemlje. Ove sezone, u radu mu pomaže novi kombajn CLAAS Trion 520, sa 5 slamotresa i 260 KS.

Zapremina bunkera je 8000 litara, što je po iskustvu našeg sagovornika dovoljno za 5000 kg žita. Iako je preporučeni heder za ovaj kombajn 6,2, Adrijan i njegov prijatelj su se odlučili za Max Flex od 5,6 metara, pre svega zbog transporta ali i činjenice da je optimalan za rad na soji.

Potrošnja je oko 14l po hektaru, to jest oko 1l po lancu. Adrijan je do sada ovim kombajnom skidao pšenicu i suncokret, a na kraju i soju.

Na pitanje kako je zadovoljan svojim novim kombajnom, Adrijan nam odgovara: ,,Mi smo prezadovoljni! Ja i drugar smo zajedno uzeli kombajn. Prvo smo se svađali, pošto se nije znalo ko će da vozi. Sad se svađamo ko će da vozi, pa vozimo jedan dan ja, pa jedan drugar.”

Kako kaže naš sagovornik,  trebalo im je 2-3 dana da se naviknu na kombajn, ali je lako navići se na dobro pa je sada rad na ovom kombajnu prava ,,milina”.

Na kupovinu CLAAS kombajna su se odlučili iz više razloga. ,,Sve smo proverili prvo i bili smo sve da vidimo. Ali kad smo stigli do CLAAS-a, kad smo bili da gledamo, već smo se 90 % odlučili za njega. Mislim da je najbolji, iskreno”.


Osim performansi i udobnosti, Adrijan ističe i Almex servis kao važan razlog za kupovinu Claas kombajna. ,,Danas zoveš, danas stigne. Ne može brže”, zaključuje naš sagovornik.

Ceo razgovor sa Adrijanom i njegove utiske pogledajte u videu iznad.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica