Cena jagoda opet SKOČILA, stigle i DOMAĆE!

Cena jagoda opet SKOČILA, stigle i DOMAĆE!

Uprkos boljoj ponudi jagode, cena jagoda ipak skočila zbog pojave domaćih jagoda na pijacama. Ostale cene voća i povrća su varirale od pijace do pijace.

Cena jagoda

Cena jagoda viša na Kvantaškoj pijaci u Beogradu

Uprkos boljoj ponudi jagode na kvantaškoj pijaci u Beogradu kvalitet proizvoda uslovio je rast cene u odnosu na prethodni period. Jagode su se pazarile po ceni od 440 dinara. Skuplji su bili još banana, jabuka, kivi i pomorandža.

Znatno bolja ponuda mladog kupusa, mladog krompira, brokoli i karfiola proizvedenih u Srbiji uticala je na pad cena ovih proizvoda na prodajnim punktovima. Pored njih bili su jeftiniji još praziluk, tikvice, zelen, zelena salata, rotkvica, paradajz.

Za razliku od njih skuplji su bili paprika ostala, paprika šilja, ceri paradajz, žuti pasulj i spanać.

Ponuda i cena jagoda na Kalenić pijaci

Povećava se ponuda jagoda, a pored uvoznih pojavile su se i domaće jagode na tezgama Kalenić pijace u Beogradu. To je i razlog što je cena porasla.

Rast je zabeležen još kod kruške ostale, dok su niže cene bile kod kruške Viljamovke, nara i oraha. Bogatija je bila ponuda domaćeg sezonskog povrća, pa je zabeležena ponuda žute boranije iz uvoza.

Niže cene zabeležene su kod mladog kupusa, crnog luka, rotkvica i tikvica, dok je poskupeo paradajz, iako je njegova ponuda dobra.

Kvantaš u Leskovcu

Na kvanašu u Leskovcu je protekle sedmice zabeležen rast cene ananasa.


Jeftiniji su bili grejpfrut, mladi kupus, beli luk, crni mladi luk, paprika ljuta, paprika šilja, paradajz, peršun lišćar, spanać i zelena salata.

Cena jagoda

Pančevačka zelena pijaca

Pančevačku zelenu pijacu tokom druge sedmice aprila karakteriše slaba ponuda voća i nešto bolja ponuda povrća.


Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili limun, rotkvica i šargarepa, dok je u istom periodu bio skuplji paradajz.

Pijaca u Kraljevu

Prema izveštaju reportera STIPS iz Kraljeva na tezgama zelene pijace je dominirala ponuda južnog voća i jabuke. Skuplja je bila banana u odnosu na prethodni period.


Što se povrća tiče zabeležen je pad cena mladog kupusa, spanaća i tikvice.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica