Svet poljoprivrede Prodavnica

Uz ove hibride kukuruza visok prinos zrna je zagarantovan

Octavius, Pako, Senko, Zoan i Jullen su hibridi kukuruza kompanije Syngenta koji su se najbolje pokazali u 2017. godini, koja je za proizvodnju bila izuzetno teška i sušna godina.

„Mi u Čurugu volimo Paka, ja ga sejem oko sedam-osam godina, mogu samo da ga hvalim. Ima i novih hibrida, ali od Paka neću odustati“, rekao je Mile Vukoman iz Čuruga.

Poslednjih godina povećana je brojnost zemljišnih štetočina i ne postavlja se pitanje da li bi trebalo da se seje tretirano seme ili ne.

„Svi oni koji su korisitli seme zaštićeno preparatom Force 20 CS, uverili su se u njegovu efikasnost u očuvanju sklopa, kao osnovnog preduslova za visok prinos“, rekao je Dipl. inž. Nenad Lazarević iz kompanije Syngenta.

Kako bi dobri prinosi bili sigurni, nije loše obratiti pažnju i na prskalice. Iz ove kompanije savetuju da se koriste anti drift dizne koje smanjuju stepen zanošenja i do 95 procenata, čime obezbeđuju optimalnu zaštitu useva, a pritom sprečavaju nepoželjna dejstva na okolne useve i životno okruženje.

Sagovornici: Dipl. inž. Nenad Lazarević kompanija Syngenta

Mile Vukoman, Čurug

Komentari