MAXENTIS: Novo REŠENJE za BRZ i EFIKASAN SPAS i zaštitu pšenice

MAXENTIS: Novo REŠENJE za BRZ i EFIKASAN SPAS i zaštitu pšenice

Posetili smo parcele firme Miletin doo i saznali kako je MAXENTIS Adama pomogao da se spasi čak 203 lanaca pšenice i ječma u sred napada brojnih bolesti žita! Bilo je važno brzo i efikasno rešiti problem iz više uglova, a evo šta je bio problem i kako ga je ovaj neverovatni fungicid rešio uz savete stručnjaka kao što je Savo Jovanović iz kompanije Adama!

 

Nalazimo se u Crepaji i na parcelama firme Miletin doo, koja obrađuje oko 1000 lanaca zemlje, od čega je dvesta lanaca pod pšenicom i ječmom. Zbog velikog proboja bolesti, bilo je potrebno raditi T2 tretman. U konsultaciji sa nama, vlasnici su odlučili da radimo naš novi fungicid Maxentis. Konkretno na parceli iza nas, imali smo ogroman proboj pepelnice, rđje i septorije, gde smo morali da izaberemo fungicid koji je izuzetno snažan i brz.

Šta je preparat Maxentis?

Maxentis je dvokomponentni fungicid izraženog eradikativnog, protektivnog i kurativnog delovanja. I upravo nam je to bilo neophodno za stanje koje smo zatekli na parceli. Odnosno, bio nam je potreban fungicid koji će brzo iseći ostvarenu zarazu, izlečiti biljku i ostvariti dugotrajnu zaštitu za kasniji T3 tretman.

Maxentis Adama

 

Koji je sastav Maxentis fungicida?

U sastav akcentisa ulaze dve aktivne materije iz dve različite hemijske grupe i upravo kombinacija ove dve aktivne materije čini Maxentis preparatom koji vam obezbeđuje apsolutnu zaštitu od svih patogena koji se javljaju u pšenici, ječmu, odnosno od pepelnice, septorije, rđe, fuzarioze, pirenofore i rumularije.

Kako deluje fungicid Maxentis Adama i koje je doziranje?

 


Maxentis Adama

Pored odličnog fungicidnog delovanja, Maxentis ima i odlično fiziološko delovanje na samu biljku, što rezultira povećanjem kvaliteta zrna, povećanjem prinosa i povećanjem adaptivnih sposobnosti biljke na stresne uslove.

Doza primene preparata Maxentis je od 0,8 do jednog litra po hektaru.


Doza primene zavisi od momenta primene ovog preparata, odnosno pritiska samih patogena.

Pogodan je za sva 3 tretmana u strnim žitima, zbog idealno izbalansiranog odnosa dve aktivne materije koja ulaze u sastav ovog preparata.


Maxentis je napredna zaštita za vaša strna žita. Jer zemlja ne može sama.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica