BTZ tehnologija: Od TRIGLAVA do CRNOG MORA, primenjuju se proizvodi kompanije Biofor system

BTZ tehnologija: Od TRIGLAVA do CRNOG MORA, primenjuju se proizvodi kompanije Biofor system

Kompanija Biofor system okupila je prošle nedelje poljoprivredne proizvođače iz svih krajeva naše zemlje i iz okruženja, sa ciljem da razmene iskustva, ali i da prezentuju rezultate koje su ostvarili tokom protekle sezone. Skup je organizovan kako bi se organizovao početak poljoprivredne sezone, a poljoprivrednicima su dodeljeni i sertifikati za BTZ tehnologiju.

Spec. dipl. inž. Bogdan Žigić, direktor kompanije Biofor System, ne krije zadovoljstvo zbog broja okupljenih učesnika. Veliki broj poljoprivrednika, po njegovom mišljenju, predstavlja veliku akumulaciju dragocenog praktičnog znanja i iskustva.

Iz kojih krajeva zemlje su posetioci skupa?

Kako Žigić navodi, ,,od Alpa do Crnog mora”. Kompanija Biofor System posluje u celom regionu, od Slovenije i Hrvatske, preko Republike Srpske, Rumunije, i naravno, najveći broj klijenata dolazi iz Srbije.

Veliki broj ljudi koji je posetio skup koristi proizvode kompanije Biofor System preko 10 godina. Kako direktor kompanije zaključuje, to govori o tome da su prvi klijenti ,,odnegovani” kako treba, te da je razvijeno poverenje između kupaca i kompanije.

Koliko ovakvi skupovi znače poljoprivrednicima?

Razgovarali smo sa Predragom Josimovićem iz Novog Bečeja, koji svedoči da su prezentacije koje organizuje kompanije Biofor System korisne i dinamične, te da drže pažnju sve vreme.

Stefan Dorijan iz Beloša tvrdi da su ovakvi skupovi višestruko korisni, kako zbog sticanja novih znanja, tako i zbog povezivanja sa drugim proizvođačima i stvaranjem mreže.

Predrag Vukov iz Zrenjanina dolazi na skupove da bi se konstantno edukovao, a veoma stručni predavači, poput profesora sa Poljoprivrednog fakulteta, dele sa učesnicima dragocena znanja.

Miloš Zorić iz Bačke Palanke tvrdi da posetioci skupa već znaju gotovo sve o Biofor preparatima. Međutim, najkorisnija stvar vezana za ovakve skupove jeste razmena iskustava sa ostalim poljoprivrednicima, gde se saznaju određene finese u korišćenju preparata iz neposrednog iskustva.


Kakva su iskustva u zemljama regiona?

Dipl. inž. Stanko Tadić iz kompanije Golić trade iz Gradiške, objašnjava da su u saradnju sa kompanijom Biofor System ušli 2014. godine. Aktivno je uključen u sve oglede na području Semberije, Podrinja i tuzlanskog kantona.

Kako naš sagovornik tvrdi, rezultati su izvanredni, a najbolji način da se poljoprivrednici u to uvere jeste da samo probaju Biofor preparate na jednom delu svoje parcele. Svi preparati su prisutni na teritoriji Bosne i Hercegovine, ali Tadić navodi da se u poslednje dve godine izdvojio Bio Eho kao folijarno đubrivo, pa je i najprodavaniji proizvod.


Dipl. inž. Dino Lotrean tvrdi da su na tržištu Rumunije uz pomoć Biofor preparata postignuti sjajni rezultati u razgradnji žetvenih ostataka, fiksaciji azota, kao i ostalih mikro i makroelemenata. Ono na čemu rumuski poljoprivrednici takođe vide prednosti korišćenja Biofor preparata jeste povoljna cena korišćenja preparata po hektaru, što ostavlja prostora za veći profit po hektaru, naročito u teškim agro-klimatskim uslovima.

Da li kompanija Biofor System priprema nove proizvode?

,,Svi naši proizvodi su plod rada i razvoja, mi imamo ozbiljan razvojni tim koji to radi svake godine i uvek postoje projekti koji su u toku da razviju novi proizvodi. Na dve godine otprilike izlazi novi proizvod, toliko nam je potrebno, ne za razvoj, nego za tržište da može da ga prihvati”, objašnjava direktor kompanije Biofor System.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica