Iskoristite stari kišobran i zaštitite vaše biljke od hladnoće

Iskoristite stari kišobran i zaštitite vaše biljke od hladnoće

Nagli i oštri padovi temperature mogu biti veoma štetni po biljke koje su ostale napolju. Ipak, da biste ih pravilno zaštitili ne morate da potrošite veliku količinu novca. Isprobajte trik sa starim kišobranom i napraviti plastično zvono za vaše biljke.

 

Kišobran za biljke - © Dukes and Duchesses/Pinterest

Sigurno svako od vas ima neki stari plastični kišobran kod kuće, kome je pukla drška ili se jednostavno više ne otvara tako lagano kao nekada. Ukoliko ste se setili da on ipak negde postoji, odlično, možete ga odmah upotrebiti. Pregledajte ga sa svih strana i proverite da li plastika nije negde napukla. Ukoliko je plastični deo u dobrom stanju, onda možete napraviti zvono za neke ukrasne biljke, ali i za salatu ili neke druge kupusnjače.

Uklonite ručku, ali ostavite celu metalnu dršku. Nemojte je kratiti. Kada je pobodete u zemlju ona će odlično pridržavati ovo zvono da ga ne oduva vetar.

Na plastici, ukoliko je potrebno možete napraviti manje rupice za ventilaciju, ali nemojte preterivati sa njihovom veličinom i brojem.

Pomoću ovog jednostavnog i veoma korisnog trika možete zaštititi vaše biljke od hladnoće. Kada vam zvono više ne bude potrebno možete sklopiti kišobran i odložiti ga dok vam opet ne zatreba.

Izvor fotografije: Pinterest

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica