MAX 51 – Maximalna zaštita za ČIST usev soje

MAX 51 – Maximalna zaštita za ČIST usev soje

Rezistentnost korova na herbicide je pojava sa kojom se sve češće susrećemo. Poslednjih godina suzbijanje ambrozije i štira u soji predstavlja veliki izazov za sve nas. Bilo nam je potrebno novo, pouzdano rešenje u borbi protiv najpre ambrozije i štira, ali i drugih korova na koje su pojedini herbicidi ispoljili rezistentnost. Kao prvi korak u borbi protiv rezistentnosti, kompanija Agromarket ima u ponudi preparat MAX 51, na bazi aktivne materije flumioksazin, na koju nigde u svetu nije utvrđena rezistentnost!

Usevi soje

 • Preparat Max 51 se primenjuje posle setve, a pre nicanja soje.
 • Preporuka stručne službe kompanije Agromarket za primenu ovog preparata jeste Max 51 120 g/ha + Mont 960 EC 1,2 l/ha, na zemljištima sa prosečnim sadržajem organske materije.
 • Mont 960 EC (S-metolahlor) dodajemo zbog odlične sinergije ova dva preparata, koja rezultira delovanjem na sve širokolisne i jednogodišnje uskolisne korove.
 • Ova količina primene je pokazala odličnu efikasnost na sve najvažnije korove koje nalazimo u usevu soje, poput ambrozije, štira, pepeljuge, kerećeg grožđa, tatule, gorušice, hibiskusa…
 • Količina primene se može povećavati do 160 g/ha, u slučajevima potencijala velike zakorovljenosti krupnosemenim korovima i ako je u pitanju zemljište sa većim sadržajem organske materije.
 • Na zemljištima sa manjim sadržajem organske materije, preporučena količina primene preparata Max 51 je 100 g/ha u kombinaciji sa preparatom Mont 960 EC u količini 1,2 l/ha.
 • Naša preporuka je sitnogrudvičasta struktura zemljišta pre primene preparata.

Misija: Borba protiv korova – Max 51 – YouTube

Zašto izabrati baš max-51?

 • Preparat Max 51 formira herbicidni film na površini zemljišta koji drži više od 30 dana i tako sprečava korove da niknu.
 • Izuzetno je selektivan na usev soje. Ne oštećuje biljke soje prilikom nicanja i nema fitotoksije, čak ni pri ekstremnim količinama padavina.
 • Max 51 se smatra praktično neisparljivim, tj.ne gubi se isparavanjem sa površine zemlje.
 • Karakteriše ga slabo ispiranje, odnosno preparat se zadržava u površinskom sloju zemljišta i tako u dugom vremenskom periodu sprečava nicanje korova.
 • Još jedna veoma bitna prednost ovog preparata jeste ta da ukoliko su proizvođači spremili njivu neko vreme pre setve i korovi se nalaze na njivi već u vreme primene preparata, preparat Max 51 će rešiti sve korove koji su nikli u tom periodu, bez dodavanja totala ili sa vrlo malom količinom totala (2 l/ha). Max 51 ima veoma jako kontaktno delovanje. Deluje izuzetno brzo, pokazujući efekat spaljivanja korova i sušeći ponikle korove u roku od jednog do dva dana.

Soja koja je tretirana sa MAX 51

Ukoliko iz nekog razloga nije urađen zemljišni tretman u soji ili je u pitanju korekcija u postu, kompanija Agromarket ima u ponudi kompletnu paletu preparata na bazi najvažnijih aktivnih materija za suzbijanje širokolisnih korova u soji.

Pravovremena primena sredstava za zaštitu i ishranu bilja omogućiće zdrav i bogat rod, a time i šansu za bolje pozicioniranje na svetskom tržištu – jer svako zrno vredi!

Sponzorisan članak, Agromarket

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica