U toku je berba u voćnjaku "Naša jabuka"

U toku je berba u voćnjaku "Naša jabuka"

Na ulazu u Smederevo, u voćnjaku „Naša jabuka“ u toku je berba. Ove godine sve tri sorte – Gala, Greni Smit i Zlatni Delišes dale su jednake prinose, oko 70 tona po hektaru.

„Voćnjak se nalazi u trećoj godini od sadnje, zadovoljni smo kvalitetom i količinom robe koju smo proizveli. Očekujemo prinos preko 70 tona, tako da smo veoma zadovoljni s obzirom da se nalazimo u trećoj godini“, rekao je Ljubomir Milošević, direktor “Naše jabuke”.

Potražnja jabuke je nešto slabija u odnosu na prethodnu godinu, ipak u voćnjaku „Naša jabuka“ planiraju proširenje kapaciteta i izgradnju hladnjače.

 Voćnjak

„Površina koja je sada u rodu je na 22 hektara, ove godine smo posadili dodatnih 10 hektara sa istim sortimentom, tako da sledeće godine očekujemo prinos i oko 2000 tona. Biće nam potrebni dodatni kapaciteti za skladištenje, tako da planiramo da krenemo u projekat izgradnje hladnjače“, ističe Milošević.

O kvalitetu plodova brine se stručna služba kompanije Agroarm.

„Za kondiciju naših voćaka zaslužna je stručna služba Agroarma koja stoji iza nas i pruža nam apsolutnu podršku. Agroarm je distributer pesticida i đubriva, a najbolja slika preparata koje preporučuje je upravo ovde“, zaključio je Milošević.

U to smo se uverili i mi, voćnjak „Naša jabuka“ je zaista najbolja slika i prilika stručne službe i proizvoda koje kompanija Agroarm distribuira.

Sagovornik:

Ljubomir Milošević, direktor „Naše jabuke“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica