Agro-biznis forum za povezivanje poljoprivrednika Srbije i Izraela

Agro-biznis forum za povezivanje poljoprivrednika Srbije i Izraela

Organizovanje agro-biznis foruma, na kome bi se povezali prerađivači iz Izraela sa proizvođačima iz Srbije, ugovoreno tokom posete ministra Nedimovića Izraelu.

Ministar u poseti Izraelu  © Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

U Izraelu će u narednom periodu biti organizovan agro-biznis forum koji će okupiti najznačajnije izraelske kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije kao i najreprezentativnije poljoprivredne proizvođače te zemlje i Srbije.

Organizovanje skupa dogovoreno je tokom posete ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića Izraelu.

Cilj foruma je ugovaranje poslova prerade agrarnih proizvoda u Republici Srbiji i izvoz na tržišta sa visokom platežnom moći.

Podsećamo, ministar Nedimović je sa izraelskim ministrom poljoprivrede Uri Arijelom dogovorio izradu sporazuma o slobodnoj trgovini poljoprivrednim proizvodima između dve zemlje.

Prilikom posete je dogovorena saradnja sa četiri izraelske kopanije iz sektora klanične industrije, prerade jagodastog voća i uzgajanja cveća, koje će investirati 30 miliona evra u Srbiju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica