Energetska efikasnost tema konkursa ˶Mladi eko-reporteri˝

Energetska efikasnost tema konkursa ˶Mladi eko-reporteri˝

Konkurs ˶Mladi eko-reporteri˝ biće otvoren do 1. februara 2019. godine. Učesnici konkursa trebalo bi da istaknu probleme u životnoj sredini vezane za energetsku efikasnost. Fokus ovogodišnjeg konkursa posebno je usmeren na očuvanje prirodnih resursa i menjanje ljudskih navika u cilju očuvanja resursa i životne sredine.

Konkurs Mladi eko-reporteri - ©Pixabay

Nacionalni žiri će po završetku konkursa izabrati najbolje i nagradiće prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-25 godine) i svim kategorijama rada. Učešće na konkursu imaju svi mladi od 11 do 25 godina.

Međunarodni program Mladi Eko-reporteri (Young Reporters for the Environment – YRE) predstavlja mrežu mladih koji obrazuju javnost o održivom razvoju angažovanjem u kreativnom eko-novinarstvu. Koordinisani od strane Fondacije za obrazovanje o zaštiti životne sredine (FEE), YRE su prisutni u više od 35 zemalja širom sveta, a od 2013. i u našoj zemlji.

Mladi eko-reporteri trebalo bi da istaknu probleme u životnoj sredini vezane za energetsku efikasnost, sa posebnim osvrtom na svoju lokalnu zajednicu i ukoliko je moguće daju rešenje za problem koji opisuju. Konkurs se bavi pitanjima poput značaja uštede energije, obnovljivih izvora energije, potreba za očuvanjem prirodnih resursa, menjanjem ljudskih navika u cilju uštede energije i slično.

Detaljno upustvo za pravljenje reportaža i propozicije takmičenja, možete naći na stranici Međunarodne fondacije za obrazovanje u oblasti životne sredine.

Program Mladi Eko-reporteri je intelektualno vlasništvo međunarodne Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini iz Kopenhagena. Nacionalni operater programa u Srbiji je strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine.

Program Mladi eko-reporteri u Srbiji podržalo je Javno preduzeće ˶Elektroprivreda Srbije˝.


Pobednike nacionalnog konkursa očekuju nagrade i dalje internacionalno takmičenje sa ostalim Mladim eko-reporterima iz 35 zemalja širom sveta gde se sprovodi ovaj program.

Izvor: Energetski portal

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica