5 najboljih aplikacija za modernog poljoprivrednika

5 najboljih aplikacija za modernog poljoprivrednika

Obično za saveznike u poljoprivrednoj proizvodnji biramo mehanizaciju, poznate hibride ili sredstva za zaštitu bilja. Šta bi se desilo kada bismo se, za promenu, oslonili na telefon? Za vas smo istražili koje su to najbolje ocenjene aplikacije za pametne uređaje, namenjene poljoprivrednicima.

1. Agriculture

 

Ova aplikacija namenjena je svima koji su zainteresovani za poljoprivredu i žele da nauče nešto više o njenim procesima i specifičnostima. Svi stručni termini kao što su: održiva poljoprivreda, održivi razvoj, akvakultura, hortikultura, koji su vam možda zadavali glavobolju, sada su grupisani na jednom mestu, zajedno sa svojim definicijama.

Uz to, date su i informacije o istoriji poljoprivrede, kao i lekcije uz koje ćete postati pravi profesionalac u poljoprivrednoj proizvodnji, ako već dosad niste!

Aplikacija je na engleskom jeziku, besplatna je, a možete je preuzeti ovde.
 

Agriculture

 

2. Farming Calculator PRO

 

Imate muke sa brojevima? Ovaj kalkulator dobar je za različite poljoprivredne proračune, čije rezultate kasnije možete sačuvati ili nekome poslati. Ovde možete izračunati bitne vrednosti u vezi sa đubrenjem, korišćenjem pesticida, gustinom sejanja biljaka/kukuruza, i ostale važne brojke.


Aplikacija je dostupna na engleskom jeziku i možete je preuzeti besplatno ovde.
 

Farming Calculator PRO

 


3. Organic Gardening

 

Ako se interesujete za organsko gajenje biljaka i želite da saznate više o tome, ili se već time bavite, ova aplikacija vam predlaže najbolje biljne kulture za tip zemljišta na vašem imanju, preporučuje vrste đubriva koje ne zagađuju i nudi savete za najbolje rešenje u borbi protiv štetočina.


Ovde možete naći i preporuke o organskom uzgajanju biljnih vrsta. Reč je o aplikaciji na engleskom jeziku, koju možete besplatno preuzeti ovde.

 

 Organic Gardening

 

4. AgriApp

 

Ova aplikacija opisana je kao revolucionarna u poljoprivredi, jer na jednom mestu daje obilje korisnih saveta, ali i povezuje poljoprivrednike.

Informacije koje se nude su šarolike: od poljoprivredne proizvodnje, preko zaštite useva, pa sve do njihovog skladištenja. Postoje i saveti u video formatu, gde se prikazuju najbolji načini za hranjenje stoke, za proizvodnju stajskog đubriva i zaštitu od čestih bolesti, koje se mogu javljati u poljoprivredi.

Ova aplikacija je takođe dostupna na engleskom jeziku i možete je besplatno preuzeti ovde.
 

AgriApp

 

5. Agricultural Compendium

 

Jedina aplikacija na našoj listi čije preuzimanje nije besplatno. Reč je o vrednom izvoru informacija koje se odnose na više od 900 različitih štetočina, sa ponuđenih 1.800 načina za oslobađanje od istih. Impresivno, zar ne? Kreatori ove aplikacije su hteli da naprave digitalnog saveznika koji bi poljoprivrednicima pomagao u borbi protiv štetočina, a da li su u tome uspeli, znaćete ako instalirate ovu korisnu aplikaciju.

Aplikacija je dostupna na engleskom jeziku i za nisku cenu može se preuzeti ovde.
 

Agricultural Compendium

Na kraju, za koju god aplikaciju od ovih 5 da se odlučite, nadamo se da će ona makar malo olakšati i unaprediti proizvodnju na vašem imanju. Srećno!

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica