Predstavljene savremene tehnologije proizvodnje u voćarstvu na savetovanju voćara u Gruži

Predstavljene savremene tehnologije proizvodnje u voćarstvu na savetovanju voćara u Gruži

Šesto po redu savetovanje voćara „Gruža 2017“ održano je u subotu, 28. januara, u Ravnom Gaju, nedaleko od Gruže. Na savetovanju je bilo reči o savremenoj tehnologiji proizvodnje u voćarstvu, a skup je organizovala kompanija „Gruža Agrar“.
 

Savetovanje voćara u Gruži - ©Agromedia 

Ovogodišnje savetovanje voćara u okolini Gruže okupilo je više od 600 učenika iz Srbije i regiona. Među njima su, osim poljoprivrednika, bili i predstavnici brojnih kompanija, profesori sa fakulteta, stručnjaci sa instituta, predstavnici medija i drugi.

Neke od tema o kojima se na savetovanju govorilo bile su: „Zaštita od mraza orošavanjem“, „Nove tehnologije u proizvodnji sadnog materijala“, „Green soft rešenja“, „Povratak krvave vaši“, „ULO hladnjače u Srbiji“, „Hidroponski uzgoj borovnice u Srbiji“, „Novi pesticidi u zaštiti voća“ i druge.

Vlasnik kompanije „Gruža Agrar“ govorio je o konstrukcijama protivgradnih mreža i predstavio program i usluge koje ova kompanija nudi. On je takođe preneo posetiocima utiske sa prvog međunarodnog simpozijuma jabuke u Kini.

Po završetku predavanja i stručnog dela programa, domaćini su za goste organizovali zajednički ručak i to uz gružanske specijalitete i muziku iz tog kraja Srbije.

Detaljniji izveštaj sa ovog savetovanja pogledajte u našem prilogu u 490. epizodi emisije „Svet poljoprivrede“, od subote, 04.02.2017. godine.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica