Cene sve robe na berzi stagnirale | Vesti sa Produktne berze

Cene sve robe na berzi stagnirale | Vesti sa Produktne berze

Protekle nedelje došlo je do stagnacije cena najtrgovanijih berzanskih roba. Cene kukuruza pšenice i soje nisu mnogo odstupale u odnosu na prethodnu nedelju. Ukupan promet za ovu nedelju je iznosio 475 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 12.036.750 dinara.

Na tržištu kukuruza izvoznici su bili pasivni usled snabdevenosti robom koju su spremili za isporuku mart-april. Pasivnost izvoznika odrazila se na veoma mali obim trgovanja na robno-berzanskom tržištu. Kukuruzom se trgovalo po jedinstvenoj ceni od 17,05 din/kg sa PDV-om što ujedno predstavlja ovonedeljnu ponderisanu cenu.

Pšenica beleži minimalna odstupanja u odnosu na prethodni upoređujući podatak. Pšenicom se trgovalo po ceni od 21,34 din/kg sa PDV-om.  Tražnja za sojom nije rezultirala zaključenjem berzanskih ugovora tokom nedelje, da bi poslednjeg dana u sedmici došlo do zaključenja ugovora.

Odsustvo ozbiljnijih kineskih kupovina američke soje uticalo je na kretanje cene ove robe. Slab evro prema dolaru uticao je na kretanje cena evropske robe.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica