Miloš iz Sivca je OVAKO rešio SVE KOROVE u kukuruzu!

Miloš iz Sivca je OVAKO rešio SVE KOROVE u kukuruzu!

Zaštita kukuruza od korova izuzetno je važan korak u gajenju ove kulture, a preparata je na tržištu sve više. Najbolja preporuka za poljoprivredne proizvođače uvek je bila – da PROBAJU i uvere se sami koje rešenje im najbolje radi posao. Razgovarali smo sa Milošem Pejinom iz Sicva o tome na koji je način postigao čiste parcele kukuruza, čak i u nestabilnim vremenskim prilikama.

 

Coltrane® – pouzdan saveznik u borbi protiv korova u kukuruzu

Preparat Coltrane® kompanije Adama je selektivni sistemični herbicid namenjen za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova u usevu kukuruza. Miloš Pejin iz AD Bačka iz Sivca, objasnio nam je da se i sam uverio u efikasnost ovog preparata tokom protekle godine, kada je i počeo sa njegovom upotrebom.

Nakon uspešne prošlogodišnje sezone, Miloš je odlučio da ove godine preparat koriste na većoj površini. Posetili smo sa njim parcelu koja je pre dve nedelje tretirana preparatom Coltrane®, kako bismo se i sami uverili u efekte primene.

Kako nam je objasnio, uspeh preparata zasniva se na delotvornosti dve supstance – Dikamba 120 g/l + Mezotrion 50 g/l, koje pokrivaju veoma širok spektar širokolisnih korova koji prave problem u usevu kukuruza. Uz efikasnost aktivnih supstanci, Miloš je kao posebnu prednost istakao i dugo vreme primene preparata (od 2. do 9. lista).

Kada su vremenske prilike kao što su u ovoj sezoni, sa čestim i obilnim padavinama, fleksibilnost u primeni preparata itekako znači. Uz Coltrane®, na parceli je primenjen i Nicogan® koji je namenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova, a čija je aktivna materija Nikosulfuron 40 g/l .

Uz ovu kombinaciju preparata, Miloš se pobrinuo da nijedna vrsta korova ne pravi problem u kukuruzu. Osim efikasnosti preparata, Miloš je prezadovoljan i saradnjom sa stručnjacima iz kompanije Adama, koji su uvek dostupni za savetovanje i za pomoć.

Coltrane® – dve komponente za maksimalan učinak

Dragan Kankaraš iz kompanije Adama, detaljnije nam je objasnio način delovanja preparata Coltrane. Naime, Dikamba 120 g/l + Mezotrion 50 g/l kao aktivne materije omogućavaju dva različita mehanizma delovanja, dovode do toga da ovaj preparat suzbija SVE najznačajnije korove u usevu kukuruza.


Pored toga, preparat je jedinstven na tržištu zato što je BEZBEDAN za korišćenje sve do 9. lista kukuruza. Takođe je i kompatibilan sa drugim preparatima, pa se, kao što je to u slučaju parcele koju nam je pokazao Miloš Pejin, bez problema kombinuje i sa preparatom Nicogan® za postizanje maksimalnih rezultata u zaštiti od korova.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica