Paprika šilja poskupela na kvantašu u Leskovcu | Cene povrća

Paprika šilja poskupela na kvantašu u Leskovcu | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu obim ponude povrtarskih kutura na prodajnim punktovima nije se bitnije menjao u odnosu na prethodni period.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu skuplji su bili brokoli, dinja, mladi crni luk, praziluk i spanać, a jeftiniji kupus, lubenica, ljuta paprika, čeri paradajz i patlidžan.

Na kvantašu u Leskovcu evidentiran je rast cena paprike šilje i krastavca salatara.

Na Kalenić pijaci u Beogradu što se povrća tiče nije bilo puno promena u ponudi. Zabeležen je pad cena paprike šilje, a rast cena brokoli, lubenice i dinje.

Zelena pijaca u Čačku bila je dosta dobro snabdevena povrćem. Prodaja krompira, krastavca, i šargarepe odvijala se po ceni od 40 do 50 din/kg, za kupus je trebalo izdvojiti od 20 do 35 din/kg, a za papriku od 80 do 100 din/kg. Cena boranije iznosila je 150 din/kg, a lubenice 40 din/kg. Cena paradajza varirala je od 60 do 80 din/kg.

Pijačne tezge u Pančevu bile su popunjene raznovrsnim poljoprivrednim proizvodima. Što se povrća tiče zabeležen je pad cena boranije, celera, dinje, krompira, peprike, tikvice i šampinjona. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, kelj, krastavac, lubenica i zelena salata.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica