6 starih trikova domaćica za farbanje jaja

6 starih trikova domaćica za farbanje jaja

Već ste nabavili sav potreban materijal za farbanje jaja, osmislili ste ideje i ova jedinstvena zabava može da počne! Ipak, ne zaboravite i nekoliko starih trikova i saveta iskusnih domaćica koji vam mogu pomoći da vaše ovogodišnje farbanje jaja bude besprekorno! Izdvojili smo nekoliko najpoznatijih.


Uskršnja jaja

Pred uskršnje farbanje jaja obavezno pročitajte 6 važnih upozorenja koja se odnose na ovaj posao!

1. Pre nego što počnete sa farbanjem jaja obavezno prvo proverite njihovu svežinu tako što ćete ih uroniti u posudu sa hladnom slanom vodom. Ukoliko potonu, jaja su sveža, ako ostanu na površini – nisu!

2. Ako zaboravite da sklonite lonac sa vatre kada voda prokuva, rizikujete da prekuvate jaja i dobijete belance poput gume i suva žumanca.

3. Ukoliko ostavite jaja u skoro ključaloj vodi dodatnih 15 minuta, žumanca će izgubiti boju, a jaja će biti neprijatnog mirisa koji podseća na sumpor.

4. Ukoliko dok kuvate jaja dodajete i sirće imajte na umu da će velike količine sirćeta učiniti da jaja imaju neprijatan miris i kiselkast ukus.

Uskršnja jaja

5. Pazite da vam ljuske od jajeta ne odu u odvode u sudoperi! Pošto su one veoma teške i lako potonu, otpaci se mogu zalepiti za unutrašnje zidove vaših odvodnih cevi.


6. Tvrdo kuvana jaja, bilo ukrašena ili ne, nemojte čuvati u frižideru više od nedelju dana!

Koliko dugo jaja ZAISTA mogu da se čuvaju, a da se ne pokvare?

Kako vi farbate jaja? Podelite sa nama u komentarima. 🙂


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica