Ministar Krkobabić u Aleksandrovcu: Razvoj kuća i prevoza u ČAK 55 SELA!

Ministar Krkobabić u Aleksandrovcu: Razvoj kuća i prevoza u ČAK 55 SELA!

Tokom prošle nedelje ministar Milan Krkobabić bio je u radnoj poseti Rasinskom Upravnom okrugu, Aleksandrovcu i tamošnjim selima. Razgovarao je sa čelnicima ove opštine o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja čak 55 sela koliko ih broj ova opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac.

Predsednica opštine Jelena Paunović zahvalila je ministru na poseti i izrazila zahvalnost na podršci koju ovo Ministarstvo pruža svojim programima.

Od početka programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća, 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca. Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo mini bus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu, u prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa oko 7,5, miliona dinara pomognut je rad i jedne Zemljoradničke zadruge.

porodica Ćosić

Ministar Milan Krkobabić je tokom ove posete obišao i porodicu Ćosić u selu Venčec. Ovo je porodica sa četvoro dece koja je zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu kupila kuću i tako došla do svog krova nad glavom.

 

ministar MIlan Krkobabić u Aleksandrovcu

 

„U domaćinstvu smo sa četvoro dece, u pitanju su dve studentkinje, bučni mladić, 3 sestre i 1 dečak. To nije akcija, to je misija. Gotovo 3000 kuća smo uselili širom Srbije. Nastavljamo, sada će nova komisija. I nije to samo naseljavanje kuća. Jedna kuća, druga, treća, četvrta, nego to su domovi. Ovo je pravi dom. Ovde jedna porodica počinje.“


 

„Nisam verovao da će nam se dogoditi tolika sreća, supruga i ja smo navikli da sve stičemo velikim radom, da se za sve namučimo i da nam ništa ne pada sa neba. Zahvalni smo ministru Milanu Krkobabiću na ideji koja menja živote ljudima. Nama sigurno jeste. Ostvarili smo najveći san. Konačno, imamo svoj krov nad glavom i svoji smo na svome, koliko god da smo bili razumni i složni. Život u zajednici gde prostor dele četiri generacije  je pretežak i za najskomnije i najrazumnije. Prodisali smo u svom domu i svi dobili prostor koji nam je bio neophodan. Sada će sve biti lakše i sa pravim smislom,“ rekao je Vladica Ćosić, glava ove šestočlane porodice.

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica