31 milion dinara za manifestaciju „Miholjski susreti sela“

31 milion dinara za manifestaciju „Miholjski susreti sela“

Sa predstavnicima jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“., ministar Milan Krkobabić potpisao je ugovore za dodelu bespovratnih sredstava. U ovim susretima učestvovaće čak 961 selo na teritoriji različitih opština iz čitave Srbije, a u toku ova tri meseca, od oktobra do kraja decembra, ove manifestacije imaće gotovo 100.000 učesnika i posetilaca.

Cilj ovog programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa. Mesto održavanja manifestacije može biti u svim selima na teritoriji Srbije, koja odredi opština podnosilac prijave prilikom konkurisanja.

Aktivnosti koje će se sprovoditi na Miholjskim susretima sela mogu biti iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literalnih veština, takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, održavanju sportskih takmičenja, promovisanje starih zanata, izrada umetnina i svih ostalih aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja, veštine i u njima se takmičiti.

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić skrenuo je pažnju na važnost srpskih sela:

„Bez ikakve sumnje sela Srbije su najvitalniji deo Srbije. Sve dobro, snažno, sve vispreno stiže upravo iz tih sela.“

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti