Vesti – Praznik šljive u Blacu od 21. do 23. avgusta 2015. godine

Vesti – Praznik šljive u Blacu od 21. do 23. avgusta 2015. godine

U opštini Blace će se od 21. do 23. avgusta održati trinaesta po redu manifestacija „Dani šljive“. Ovaj događaj ima veliki turistički i privredni značaj za Blace, a ove godine očekuje se više od 100.000 posetilaca.

Šljive - frepic.com

S obzirom na to da u opštini Blace ima više od 2,5 miliona stabala šljive, na ovogodišnjoj manifestaciji biraće se najbolji šljivik, ali i najbolja šljivova rakija i najlepši štand. U vecernjim časovima predviđene su žurke i koncerti za mlade, a prvi put na ovoj manifestaciji biraće se i najbolji preduzetnik i preduzetnica u preradi šljive.

Generalni pokrovitelji „Dana šljive“ su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, razvojni program „Evropski Progres“, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske i mnogi lokalni privrednici.

U vreme manifestacije, cene noćenja u privatnim domaćinstvima kretaće se od tri do pet evra, dok će smeštaj u hotelima i apartmanima biti nešto skuplji. Za sve dodatne informacije o ovom događaju, možete da posetite sajt http://danisljive.com/.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica