Poljoprivredni krediti za prolećnu setvu

Poljoprivredni krediti za prolećnu setvu

Da bi omogućila adekvatnu finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za nastupajuće prolećne radove u poljoprivredi, Banca Intesa kreirala je posebnu ponudu kredita. Taj kredit namenjen je ulaganju u obrtna sredstva.
 

Banca Intesa je kreirala posebne kredite koji pružaju finansijsku podršku za obrtna sredstva - © Pixabay

Kredit za finansiranje prolećne setve dostupan je u iznosu od 100.000 do 5.000.000 dinara sa rokom otplate do 12 meseci. Dinamika otplate prilagođena je specifičnim potrebama poljoprivrednika, pa se sredstva mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih, šestomesečnih ili godišnjih otplata, odnosno po dospeću kredita.

Nominalna kamatna stopa kreće se od 6,5% do 9,5% na godišnjem nivou, u zavisnosti od grupe kojoj pripada registrovano poljoprivredno gazdinstvo na osnovu ostvarenih priliva po namenskom računu u poslednjih 12 meseci, kao i veličine registrovane obradive površine.
 

Agroprotekt – jedinstven kredit na tržištu namenjen ratarima

Uvažavajući potrebe poljoprivrednika za dodatnim finansijskim sredstvima u vreme sezonskih ulaganja, prethodne godine osmislili smo specijalnu kreditnu ponudu za prolećnu setvu u okviru koje smo ih podržali sa ukupno 1,33 milijarde dinara kredita“, izjavio je Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa.

Za kredit za finansiranje prolećnih radova u poljoprivredi do 30. juna ove godine mogu aplicirati svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači na teritoriji Srbije, bez obzira da li su klijenti banke ili ne.

Više informacija o ovom kreditu potražite na sajtu Banca Intesa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica