Goran Vasić: Očaj i beznađe UJEDINIĆE poljoprivrednike, ali IPAK ima NADE…

Goran Vasić: Očaj i beznađe UJEDINIĆE poljoprivrednike, ali IPAK ima NADE…

Na javnom slušanju u Ministarstvu o izradi zakona o podsticajima imao je svoj nastup i Goran Vasić ispred Udruženje proizvođača mleka mačvanskog okruga gde je jasno rekao:

“Dokle god u ministarstvu sede ljudi koji rade za neku klanicu, za neku mlekaru, za neku mesaru, za neku hladnjaču – Srbija ne može ni milimetar napred. Mi ćemo u poljoprivredi svi propasti! Vi imate krizu u mlekarstvu u ovom momentu takvu krizu, a oni pričaju u ministarstvu za poljoprivredu, pa vi nemate s kim da razgovarate. Baš dugo vi nemate stručno lice. Imali smo profesora Glamočića s kojim smo usko sarađivali koje 2015. godine i koji je izneo glavni teret ispred vlade Srbije tada 2015. Srbije godine koji je znao da radi taj posao i odradio fantastično i zaštitio nas. Oni su ga sad proterali, on je čovek sad na lekovima. Neki su bili proterani iz vlade. Nemate struku da se pita u Ministarstvu poljoprivrede.”

 

protesti mlekara

U najavi je bio 12. maja sada protest ispred Predsedništva kako bi se na neki način još jednom skrenula pažnja. Da li mislite, da li očekujete da će imati posle svih ovih protesta i svega što ste do sada uradili imati efekta 1 takav protest?

Goran kaže: “Ako je doktor Milija Palamarević, doktor veterinarske medicine, jedan čovek pošten, ponudio i stao na čelo cele ove priče, mi imamo čoveka doktora nauka, čoveka koji ima svoju farmu, onda je on za respekt i poštovanje i svako ponižavanje takvog čoveka je sramno.

Mi smo na sastanku vlade Srbije dobili od premijerke obećanje za ove probleme da moramo da razgovaramo sa predsednikom, to je nama obećano rešenje problema.

Zar nije logično da premijer rešava probleme, a ne predsednik države?

“Vi ste svesni u kakvoj mi državi živimo gospodin Vučić je taj čovjek koji daje zadnju reč za sve prema tome mi nismo ni velika zemlja u državi sa 5-6 000 000 stanovnika šta je to pa problem.

Mi ne tražimo više novca mi smo rekli Ani Brnabić 80 000 000 000 za budžet, to bi možda i bilo dovoljno da nema tih krpelja i drugih prstiju koji se stalno petljaju u to.


Neka predsednik države na kraju izađe mislim da je vreme da on posle svih ovih raznih investitora autoputeva i svega da kaže “E, hajde, došla je na red malo i poljoprivreda, hajde njoj malo sada posvetimo pažnju i da malo na nju  damo akcenat.”

 

protesti mlekara


 

A stalno se priča o tome kako će hrana biti problem u budućnosti. Mi kao udruženje blisko sarađujemo sa drugim udruženjima iz centralne Srbije i Milijom Palamanovićem i mi ćemo se pridružiti.


Mi smo do sada kao Udruženje proizvođača mleka mačvanskog okruga bili potpuno distancirani od politike, da nas niko ne prisvaja niti kaže da ovi rade za ovog ili onog, ali ukoliko do 12. nema rešenja, nema dogovora, mi ćemo predložiti, ja ću predložiti kao predsednik Udruženja na skupštini da se od tog 12. udruženje stavi protiv ove vlasti, da se bori i sa crnim đavolom da se pridruži, a ova vlast da se skloni, da nam više ne nanosi štetu. Mi znamo da smo mi mali i za predsednika i za koga god nebitno, ali ćemo sve činiti da nam ne čini štetu, nećemo se više ponašati neutralno ukoliko do 12. ne budemo imali jasno rešenje kad je u pitanju ova kriza mlečnom govedarstvu.

Svi moramo da budemo zaštićeni, uvoz prema sirevima, mleko u prahu, marže moraju, ako je Hrvatska mogla da dovede marže na 10%, ograniči ih, zašto mi to ne možemo, a ona je članica Europske unije. Znači mora tržište da se uredi da se stavi pod kontrolu dobro  kada je u pitanju mleko, sirovo mleko.”

 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica