Kuhinje sveta – spajanje ukusa i naroda

Kuhinje sveta – spajanje ukusa i naroda

Festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica, Kuhinje sveta, održaće se 21.4.2018. u hotelu Royal Inn u Beogradu.

Kuhinje sveta

Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane: od zrna do trpeze a sva predavanja i radionice su besplatne, kao i ulaz.

Na jednom mestu okupiće se ambasade, proizvođači semena, organskih proizvoda, začina i meda. Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane. Festival se održava u okviru tradicionalnog beogradskog Festivala zdravlja.

„Izbor, priprema i čuvanje hrane veoma su važni za zdravlje, zbog toga je festival „Kuhinje sveta“ novi projekat pokrenut u okviru tradicionalnog beogradskog festivala zdravlja – rekla je predsednica Festivala zdravlja, doktorka Mirjana Mićović.

Kuvanje - © Pixabay

Upoznajte nacionalna jela drugih zemalja

Nacionalna jela, način spremanja hrane, kao i namirnice koje se koriste za najpoznatije recepte, predstavljaju svojevrsne brendove svake zemlje. Zbog toga je Festival idealna prilika za ambasade u Srbiji da predstave važan deo nacionalne kulture, život i istoriju gastronomije svoje zemlje. Na festivalu Kuhinje sveta poznati kuvari spremaće slatka i slana jela i napitke koji najbolje oslikavaju njihovu zemlju.

Poznata lica na radionicama i predavanjima Festivala

Ne festivalu Kuhinje sveta predstaviće se nekoliko poznatih ličnosti kojima je hrana postala pasija. Poznati blogeri, glumci, novinari i autori emisija o kulinarstvu, blogova, knjiga recepata i kolumni u novinama podržaće ovaj jedinstveni kulinarski događaj.

 

Priprema hrane - © Pixabay

 

Doktorka Maja Volk, profesorka dramaturgije na Fakultetu dramskih umetsnoti u Beogradu, poznata je i po zdravom načinu života i ishrane. Maja je autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata o sirovoj veganskoj hrani i na festivalu će govoriti o isceljujućim svojstvima sirove hrane. Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen „Caty the Cook“ održaće inspirativnu radionicu zanimljivog naziva „Zavodljiva kuhinja“.

Temom „505 za dug život“, na polusatnoj radionici, predstaviće se dr Saša Plećević, anesteziolog i promoter zdravog načina života, poznatiji kao Doktor Feelgood.

Detaljnije informacije možete pronaći na www.kuhinjesveta.com

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.