Ponovo protesti malinara?

Ponovo protesti malinara?

Zbog neispunjenih obećanja, malinari iz Užica, Prijepolja, Priboja i Šapca najavljuju nove proteste.

Malina - © Pixabay

Udruženja malinara iz Užica, Prijepolja, Priboja i Šapca su uputila otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Branislavu Nedimoviću i Rasimu Ljajiću, u kome navode da predstavnici vlasti nisu ispunili obećanja, zbog kojih su malinari privremeno prekinuli protest u junu ove godine, i najavili novi protest.

Ovo je oborilo cenu domaće maline

Tokom protesta u junu, zbog niske otkupne cene, malinari su blokirali put Prijepolje – Bijelo Polje, ali su ga nakon nekoliko dana obustavili posle razgovora narodnim poslanikom SNS iz Priboja Krstom Janjuševićem i obećanja da će voćari razgovarati u Vladi Srbije sa predstavnicima nadležnih ministarstava.

Obećanja pojedinaca iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja su stizala u junu ostala su mrtvo slovo, koje je poslužilo za to da se problemi odlože u korist ličnih ciljeva pojedinih hladnjačara i političara, pišu malinari.

Gajenje maline: Dobra priprema zemljišta povećava prinose

Uz ocenu da formiranje Nacionalnog saveta za malinu i Radne grupe nisu dali efekta i da su pojedini članovi podneli ostavke, malinari navode da će „zbog oglušavanja i krajnje bezobraznog ponašanja pojedinih predstavnika vlasti, potesta sigurno biti.

Izvor: Danas


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica