Pitali smo vas: Koja je najprofitabilnija voćka za gajenje u Srbiji?

Pitali smo vas: Koja je najprofitabilnija voćka za gajenje u Srbiji?

Mnogi od nas kada imaju dilemu koju voćku da sade, prvo žele da se informišu koja je voćka najprofitabilnija za uzgoj u Srbiji. Pod ovim terminom se podrazumeva da kolika god ulaganja u tu voćku bila, ona na kraju vrati uloženo. Tako da se njeno uzgajanje isplati. Mi smo vas pitali koja je najprofitabilnija voćka za gajenje u Srbiji. Iznenadićete se rezultatima.

 [youtube_embed url=“https://www.youtube.com/embed/MVnzxbXew30″ ratio=“16:9″]

Najveći broj vas 24%, očekivano je rekao da je malina jedino sprsko zlato najprofitabilnija za gajenje. Skoro duplo manje od toga 11% reklo je da je jagoda isplativa za gajenje. Ispod nje na ovoj listi nalazi se višnja sa samo 7% vaših glasova.

Lešnik je takođe pokupio veliki broj vaših glasova pa je tako 19% glasalo da je on kultura koju treba gajiti u našoj zemlji. Ispod njega nalazi se borovnica sa 11%, a kultura sa najmanje vaših glasova je jabuka. Da je ova voćka profitabilna za gajenje glasalo je samo 5%, dok je za orah glasalo 8%. I na kraju 11% vas reklo je da u Srbiji nema voćarske kulture koja može biti profitabilna za gajenje.

Kakav je vaš stav?

Svake nedelje na poljoprivrednom portalu agromedia.rs očekuje vas nova anketa. Učestvujte i vi, uporedite vaše mišljenje, iznesite vaš stav.

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti