Agromarket predstavio nove preparate za ratare i voćare

Agromarket predstavio nove preparate za ratare i voćare

Tradicionalno, u restoranu „Ribarac“ u Novom Sadu, u toku dva dana 17. i 18. decembra, kompanija Agromarket je organizovala edukativna predavanja i prezentaciju novih proizvoda iz svog portfolija za ratare i voćare. Skup je otvorio direktor marketinga Agromarketa, Ivan Krošlak. 

 

„Uveli smo u rad naš veliki logistički centar koji se nalazi u Inđiji na 15.000 kvadrata najsavremenijeg mogućeg prostora sa nekoliko desetina rampi za istovar i utovar,  odatle će cela Vojvodina biti snabdevana od januaraistakao je Krošlak i dodao:

Pored toga kupili smo poljoprivredno imanje “Vojvodina” iz Starčeva na preko 500 hektara zemlje i sa preko 500 grla stoke, to će biti naše treće ogledno polje. Sa zadovoljstvom mogu da kažem i da ulazimo intenzivnije u sektor semenarstva“.

 

 Publika u restoranu

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj poljoprivrednika, ratara, voćara, ali i poljoprivrednih apotekara i stručnjaka koji u Agromarketu prepoznaju pouzdanog partnera i duže od deset godina.

„Više od deset godina sarađujemo i to jako dobro i korektno. Uglavnom koristimo širok spektar njihovih pesticida“, rekao je Laslo Tot.

„Mi u poljoprivrednoj apoteci imamo robu za svakoga, veoma širok izbor, jedan veliki deo se na kraju odlučuje za proizvode Agromarketa zato što imaju dobar odnos između cene i kvaliteta, uz to imaju i dobru stručnu podršku što je od izuzetne važnosti za neku sigurnost proizvodnje“, istakao je Petar Anišić, vlsnik poljoprivredne apoteke u Subotici.


„Intenzivnu saradnju imamo sa Agromarketom već nekih pet godina i nismo se zaustavili samo na pesticidima, sa njima radimo i semena, radili smo za njih i uslužno i planiramo da nastavimo saradnju“, objasnila je Biljana Aćimov, diplomirani inženjer zaštite bilja u kompaniji “Uljarice-Bačka”. 

 

Prezentacija © Agromedia


 

„Paleta proizvoda je jako široka, od zaštite žita pšenice, soje, kukuruza, kupci su veoma zadovoljni, čista desetka”, rekao je Nedeljko Đajić iz poljoprivredne apoteke u Despotovu.


Prvi dan, 17. decembra posvećen je bio ratarstvu, a poseban akcenat stavljen je na nove preparate koji se koriste u borbi protiv korova u usevima soje.

„Imamo dva nova preparata, prvi je Max 51 jedinstven po tome što korovi još uvek nisu razvili rezistentnost na taj preparat pre svega u borbi protiv divljeg sirka. Drugi preparat je Kletox extra, preparat sa duplo većom dozom aktivne materije odnosno duplo manjom dozom primene koji se odlično pokazao u suzbijanju uskolisnih korova u soji“, istakao je Momčilo Pejović iz Agromarketa. 

Drugog dana voćari su imali priliku da upoznaju novo rešenje kompanije Dow AgroSciences za sigurnu zaštitu voća. Reč je o preparatu Closer 120 SC koji pripada novoj grupi insekticida – sulfoksaminima. Closer 120 SC suzbija ekonomski najznačajnije štetne vaši i razvijen je i registrovan za primenu u velikom broju kultura, te će u 2019. godini biti neizostavan deo zaštite u voćnjacima profesionalnih proizvođača.

Sagovornici:

dr Ivan Krošlak, direktor marketinga Agromarketa

dipl. inž. Laslo Tot

dipl. inž. Petar Anišić

dipl. inž. Biljana Aćimov

Nedeljko Đajić, Despotovo 

Momčilo Pejović, Agromarket

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica