Agromarket predstavio nove preparate za ratare i voćare

Agromarket predstavio nove preparate za ratare i voćare

Tradicionalno, u restoranu „Ribarac“ u Novom Sadu, u toku dva dana 17. i 18. decembra, kompanija Agromarket je organizovala edukativna predavanja i prezentaciju novih proizvoda iz svog portfolija za ratare i voćare. Skup je otvorio direktor marketinga Agromarketa, Ivan Krošlak. 

 [youtube_embed url=“https://www.youtube.com/embed/r4UunCnnuV4″ ratio=“16:9″]

„Uveli smo u rad naš veliki logistički centar koji se nalazi u Inđiji na 15.000 kvadrata najsavremenijeg mogućeg prostora sa nekoliko desetina rampi za istovar i utovar,  odatle će cela Vojvodina biti snabdevana od januaraistakao je Krošlak i dodao:

Pored toga kupili smo poljoprivredno imanje „Vojvodina“ iz Starčeva na preko 500 hektara zemlje i sa preko 500 grla stoke, to će biti naše treće ogledno polje. Sa zadovoljstvom mogu da kažem i da ulazimo intenzivnije u sektor semenarstva“.

 

 Publika u restoranu

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj poljoprivrednika, ratara, voćara, ali i poljoprivrednih apotekara i stručnjaka koji u Agromarketu prepoznaju pouzdanog partnera i duže od deset godina.

„Više od deset godina sarađujemo i to jako dobro i korektno. Uglavnom koristimo širok spektar njihovih pesticida“, rekao je Laslo Tot.

„Mi u poljoprivrednoj apoteci imamo robu za svakoga, veoma širok izbor, jedan veliki deo se na kraju odlučuje za proizvode Agromarketa zato što imaju dobar odnos između cene i kvaliteta, uz to imaju i dobru stručnu podršku što je od izuzetne važnosti za neku sigurnost proizvodnje“, istakao je Petar Anišić, vlsnik poljoprivredne apoteke u Subotici.

„Intenzivnu saradnju imamo sa Agromarketom već nekih pet godina i nismo se zaustavili samo na pesticidima, sa njima radimo i semena, radili smo za njih i uslužno i planiramo da nastavimo saradnju“, objasnila je Biljana Aćimov, diplomirani inženjer zaštite bilja u kompaniji „Uljarice-Bačka“. 

 

Prezentacija © Agromedia

 

„Paleta proizvoda je jako široka, od zaštite žita pšenice, soje, kukuruza, kupci su veoma zadovoljni, čista desetka“, rekao je Nedeljko Đajić iz poljoprivredne apoteke u Despotovu.

Prvi dan, 17. decembra posvećen je bio ratarstvu, a poseban akcenat stavljen je na nove preparate koji se koriste u borbi protiv korova u usevima soje.

„Imamo dva nova preparata, prvi je Max 51 jedinstven po tome što korovi još uvek nisu razvili rezistentnost na taj preparat pre svega u borbi protiv divljeg sirka. Drugi preparat je Kletox extra, preparat sa duplo većom dozom aktivne materije odnosno duplo manjom dozom primene koji se odlično pokazao u suzbijanju uskolisnih korova u soji“, istakao je Momčilo Pejović iz Agromarketa. 

Drugog dana voćari su imali priliku da upoznaju novo rešenje kompanije Dow AgroSciences za sigurnu zaštitu voća. Reč je o preparatu Closer 120 SC koji pripada novoj grupi insekticida – sulfoksaminima. Closer 120 SC suzbija ekonomski najznačajnije štetne vaši i razvijen je i registrovan za primenu u velikom broju kultura, te će u 2019. godini biti neizostavan deo zaštite u voćnjacima profesionalnih proizvođača.

Sagovornici:

dr Ivan Krošlak, direktor marketinga Agromarketa

dipl. inž. Laslo Tot

dipl. inž. Petar Anišić

dipl. inž. Biljana Aćimov

Nedeljko Đajić, Despotovo 

Momčilo Pejović, Agromarket

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti