Eliksir MLADOSTI – Sok od pšenične trave

Eliksir MLADOSTI – Sok od pšenične trave

Zeleni sok može povećati vaš nivo energije, poboljšati vaš imuni sistem i odličan je izvor hranljivih materija i antioksidanata koji pomažu u čišćenju vašeg organizma.Umesto da pravite sok od previše slatkog voća, pravite zeleni sok sa povrćem bogatim hranljivim sastojcima, što održava vaš unos kalorija pod kontrolom.

Sok od pšenične trave

Zeleno povrće je među najzdravijom hranom koju možete pronaći na planeti. Puno je proteina, gvožđa, vlakana, vitamina i hranljivih materija.

Sa vama delimo 5 prednosti ovog soka kao i recept za ovaj eliksir mladosti

1.Smanjuje upale

Svež zeleni sok smanjuje upale u vašem telu. Mnoga istraživanja pokazuju da je upala krivac za brojne zdravstvene probleme, uključujući srčane bolesti, dijabetes, maligne bolesti i mnoge druge

2. Povećava hidrataciju

Zeleni sok obezbeđuje pravu ravnotežu vode i minerala za povećanje ukupne hidratacije vašeg tela, što može pomoći u bilo čemu, od svraba kože pa sve do smanjenja žudnje za šećerom. Osećate se gladnije kada ste dehidrirani, pa vam poboljšanje ukupne hidratacije može pomoći da jedete uravnoteženiju ishranu.

3. Poboljšava varenje


Enzimi u svežem zelenom soku poboljšavaju vaše probavno zdravlje, a većina zdravstvenih stručnjaka veruje da najmanje 80% vašeg imunološkog sistema živi u vašem sistemu za varenje.

4. Ojačava imunski sistem

Zeleni sok vaše telo hrani biljnim hranljivim materijama i hlorofilom. Hlorofil jača vaš imuni sistem, pomaže u kontroli upale, povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i pomaže u poboljšanju sposobnosti vaših ćelija da prenose kiseonik.


5. Poboljšava zdravlje kože

Prednosti zelenog soka za dodatnu hidrataciju čini ga posebno dobrim za vašu kožu, održavajući je čistom i dajući vam dodatni zdrav sjaj.


Sastojci zelenog soka imaju izvrsna svojstva zaceljivanja i detoksikacije. To je odličan način da započnete dan. Slobodno dodajte bilo koje drugo sveže povrće koje imate u kući. Dobro pravilo je najmanje tri povrća uz svaki komad voća kako biste smanjili šećer i izbalansirali šećer u krvi.

S razlogom ga nazivaju i eliksirom mladosti i života jer pomaže u izgradnji i obnovi crvenih krvnih zrnaca, alkalizuje organizam, pomaže u borbi protiv infekcija, ima snažan protivupalni učinak, antioksidativno delovanje, uklanja neugodan zadah, poboljšava probavu, uklanja teške metale iz organizma, ima antiseptičko djelovanje.

Zeleni sok

Sok od pšenične trave – eliksir mladosti

Za izradu ovog soka biće vam potrebno oko kilograma pšenice. Nju najpre trebate posejati kod vaše kuće.

  • Posejte pšenicu u plitke posude ili saksije i ostavite je pored prozora kako bi imala dovoljno svetlosti.
  • Ne zaboravite – redovno je zalivajte.
  • Kada pšenična trava dostigne visinu od desetak centimetara, odsecite je makazama i iscedite u sokovniku.
  • Sok od zelenog žita pomešajte sa sokom od limuna i sipajte u kesu ili posudu za led.
  • Obavezno je držite u zamrzivaču.

Preporuka je da ovaj sok pijete svako jutro, 45 minuta pre doručka. Rastvorite jednu kockicu u čaši tople vode i popijete.

Sok od spelte prva je napravila engleska doktorka Ann Wigmor koja se pre više od pola veka izlečila od raka debelog creva, upravo zahvaljujući ovom zelenom soku.

Živela je preko 90 godina. U poznoj dobi od 82 godine Dr. Ann Wigmore nije imala nijedne sede vlasi. Veruje se da je sveži sok od Spelte bio jedan od razloga njene vitalnosti, uz sve one genetske predispozicije i zdrav život koji je vodila.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica