SPOS: Šta donosi novo rukovodstvo i program rada

SPOS: Šta donosi novo rukovodstvo i program rada

polovni traktor - © AgromediaSPOS: Novo rukovodstvo i novi program rada

Na redovnoj godišnjoj skupštini SPOS-a bilo je 120 delegata, što je odaziv od preko 78%. Ovako visok procenat odaziva najbolje govori o sve većoj zainteresovanosti pčelara za aktivnosti SPOS-a.

Na skupštini je odabrano novo rukovodstvo SPOS-a, pa je tako za predsednika izabran dr med. Rodoljub Živadinović, a novi ljudi su odabrani i za Nadzorni odbor, Sud časti, kao i za Izvršni odbor.

Program rada za period od 2020. do 2024. godine usvojen je jednoglasno.

Osnovni zadatak SPOS u 2020. godini svakako je početak rada Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a “Naš med”. Naglašena je važnost nastavka uplate donacija za Pogon, kako bi savladali sve izazove i zahtevnost stavljanja Pogona u rad. Radnici će u Pogon ući već 15. februara, a otvaranje očekujemo krajem marta, kako je i planirano.

U planu rada se navodi da će i kupci meda i pčelari imati potpuni uvid u rad Pogona, od operativnog do finansijskog dela. Sve cifre moraju biti javne za članove SPOS-a, u smislu da će svako od članova znati po kojoj ceni je neki drugi pčelar SPOS-a prodao svoj med, te više neće biti povlašćenih koji za „proviziju“ okupljaju pčelare da plasiraju med ovom ili onom otkupljivaču.

Takođe, u planu se ističe da će marketing pčelinjih proizvoda biti jedan od glavnih prioriteta za ulaganje raspoloživih sredstava.

Ostale aktivnosti detaljno su obrazložene u Programu rada koji možete pogledati na SPOS sajtu.

Izvor: SPOS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica