Otvara se pogon "Naš med" 17. juna

Otvara se pogon

Nakon decenije sanjanja o fabrici koja će pripadati pčelarima, u kojoj će sakupljati med i plasirati ga na tržište pod imenom koje će garantovati kvalitet – došao je i taj dan, pogon počinje sa radom.

Nakon što je kriza oko koronavirusa odložila prethodno otvaranje, koje je trebalo da bude krajem marta, objavljen je novi datum otvaranja pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo.

Svečano otvaranje zakazano je za sredu, 17. jun u Rači, a tačna satnica će biti objavljena na sajtu SPOS-a.

Pogon će svečano da otvori predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, a svečanom otvaranju prisustvovaće i ministar poljoprivrede, predsednik opštine Rača, član opštinskog veća za investicije opštine Rača i izvršna direktorka NALED-a.

Kako stoji u saopštenju SPOS-a, svi pčelari su dobrodošli, a SPOS ih poziva da dođu u velikom broju i iskoriste jedinstvenu priliku da obiđu sve prostorije pogona.

Tokom tog dana, na platou preko puta pogona, biće priređena Prva nacionalna pčelarska izložba u Rači.

Učešće na izložbi je potpuno besplatno za sve zainteresovane (proizvođače pčelarske opreme, repromaterijala i pčelinjih proizvoda), ali je prijava obavezna. Zainteresovani se mogu prijaviti tehničkom sekretaru SPOS-a na 060/444-08-08 ili email: spos.operativa@gmail.com

Izvor: SPOS

Komentari