ZAŠTITA OD BOLESTI I ŠTETOČINA – Mašina za zaštitu leske – atomizer

ZAŠTITA OD BOLESTI I ŠTETOČINA – Mašina za zaštitu leske – atomizer

Zaštita leske od bolesti i štetočina je jedan od osnovnih preduslova za dobijanje kvalitetnog roda i visokih prinosa. U tu svrhu, najviše su u upotrebi atomizeri raznih dimenzija i karakteristika. Kompanija AGRISERBIA je pripremila kratak video materijal u svrhu upoznavanja uzgajivača leske sa osnovama pravilnog korišćenja atomizera kao i sa ličnom zaštitnom opremom koja je potrebna da se koristi prilikom rukovanja sredstvima za zaštitu bilja.

Ispravnost atomizera je osnovni preduslov za kvalitetnu zaštitu leske. Kako bi se osigurao pravilan rad mašina za zaštitu, potrebno je periodično kontrolisati pojedine njene delove kao što su rasprskivači, regulator brzine vazduha, ventilator, pumpu visokog pritiska itd.

Pre pristupanja samom izvođenju tretmana u voćnjaku, potrebno je prilagoditi uglove pod kojim stoje rasprskivači kao i brzinu protoka vazduha kako bi kompletna zapremina krošnje bila zahvaćena pri prskanju.

Upotreba ličnih zaštitnih sredstava je obavezna pri svakom rukovanju sa pesticidima. U ovom video snimku su prikazani standardi koje zaštitna oprema mora da ispunjava.

Pored video materijala, kompanija AGRISERBIA je omogućila proizvođačima lešnika da preuzmu Priručnik za zaštitu leske u kom se detaljnije mogu upoznati sa zaštitom leske.

Više o zaštiti leske pogledajte u dokumentu ispod:

Agriser – Priručnik za zaštitu leske

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica