Crni luk i paradajz najprodavaniji na pijacama

Crni luk i paradajz najprodavaniji na pijacama

Prošle nedelje crni luk i paradajz dominirali na pijačnim tezgama. Evo kako su se kretale cene ostalog povrća na pijacama.

pardajz i paprika na pijačnim tezgama

Zabeležena je dobra ponuda sezonskog povrća prvenstveno paradajza, krastavca, paprike, luka krompira i ostalih povrtarskih kultura na Kalenic pijaci u Beogradu. U pogledu cena zabeležen je rast kod boranije i spanaća, dok su jeftiniji u odnosu na predhodni period bili cvekla, lubenica, beli luk, crni luk, patlidžan i tikvice.

U odnosu na prethodnu nedelju na zelenoj pijaci u Pančevu bili su skuplji brokoli, karfiol, kelj, paradajz i peršun lišćar. Pad cena zabeležen je kod belog luka, lubenice i paprike.
Prema izveštaju reportera STIPS iz Čačka ponuda poljoprivrednih proizvoda bila je dosta dobra. Zabeležen je rast cena krompira, a pad cene paradajza u odnosu na predhodni period.

U ponudi povrća su tokom prve sedmice jula na kvantašu u Beogradu dominirali su krompir, crni luk, krastavac, paprika (babura i šilja), dinja, lubenica paradajz i zelen. Slabija je bila ponuda brokoli i karfiola. U pogledu cena evidentiran je rast kod crnog luka, čeri paradajza, peršuna korenaša, paškanata, zelene salate, paprike ljute. Za razliku od njih niže su bile cene blitve, brokoli, dinje, lubenice, mladog crnog luka, patlidžana, karfiola i zelja.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je evidentiran rast cene krompira, belog luka, crnog luka, paprike ljute, paradajza. Za razliku od njih niže su bile cene brokole, karfiola i kupusa i lubenice.

STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica