„Šumadijski sajam poljoprivrede“ – tradicija duga 15. godina

„Šumadijski sajam poljoprivrede“ – tradicija duga 15. godina

Jesenja smotra agrara odnosno „Šumadijski sajam poljoprivrede“ održaće se od 6. do 9. septembra u Kragujevcu.

Izložba mehanizacije na Šumadijskom sajmu- © Agromedia

Šumadija sajam“ kao treće profesionalno sajmište tokom kalendarske godine, organizuje brojne sajamske manifestacije, od kojih je svakako najznačajnija manifestacija „Šumadijski sajam poljoprivrede“, kao sajam sa tradicijom dugom 15. godina.

U svom izlagačkom delu Sajam poljoprivrede se iz godine u godinu širio, od čega se poslednjih nekoliko godina u sajamskoj hali na 1600 m2, kao i na spoljašnjem delu sajma na preko 4000 m2 predstavi preko 100 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Brojne tematske izložbe, stručna predavanja i panel diskusije pokazatelj su da je „Šumadijski sajam poljoprivrede“ u pravom smislu reči jesenja smotra agrara.

Pripreme u toku za sajam poljoprivrede u Kragujevcu

Tokom sajamskih dana bogat prateći program čini ovu manifestaciju još sadržajnijom, od čega treba istaći izložbe u stočarstvu, izložbe sitnih životinja, kao i pčelarske izložbe, mada ne treba izostaviti ni izložbe voća i povrća.

Na sajmu se predstave brojni izlagači iz sveta poljoprivrede, ali ima i onih koji nisu usko vezani za ovaj segment, ali im je promocija na ovakvoj manifestaciji dragocena.


Ove godine zabeležen je porast broja izlagača, što govori u prilog porastu interesovanja za poljoprivredu uopšte.
Na spoljašnjem prostoru biće predstavljena kompletna poljoprivredna mehanizacija, kao i prostor namenjen tematskim izložbama, dok se u sajamskoj hali mogu pronaći brojne banke, osiguravajuće kuće, kompanije iz segmenta poljoprivrede, opštine…

Prateći program na centralnoj bini je samo još jedna tradicionalna aktivnost na ovoj manifestaciji. Takođe, poslednjih nekoliko godina primećuje se interesovanje kompanija iz inostranstva , a ove godine generalni sponzor sajma je kompanija iz Belorusije.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica