Počinje eksterna revizija za IPARD akreditaciju

Počinje eksterna revizija za IPARD akreditaciju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa zamenikom šefa Delegacije EU u Beogradu Oskarom Benediktom. Tom prilikom on je obavestio gospodina Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije, adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja završena, kao i da je počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije.

Sastanak ministra poljoprivrede sa v.d šefa Delegacije EU u Beogradu - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministar Nedimović istakao je i da su načinjeni maksimalni napori u cilju otklanjanja svih blokirajućih faktora, zbog čega očekuje da se do kraja godine raspiše i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova.

Gospodin Benedikt je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata na tom planu i ocenio da se saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odvija u dobrom pravcu.

Povodom uspostavljanja sistema rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije, ministar Nedimović je izjavio da su na tom projektu takođe otklonjene sve prepreke za početak rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i da se njeno otvaranje očekuje u decembru mesecu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica