Krkobabić: Veliko interesovanje za seoskim kućama, trka je počela

Krkobabić: Veliko interesovanje za seoskim kućama, trka je počela

Najavljivani nastavak konkursa Vlada Srbije, za kupovinu praznih seoskih kuća u 2023. samo što je otpočeo, a trka je već krenula. Za program je ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

ministar Krkobabić

Kako navodi ministar Krobabić, vlada posebno veliko interesovanje za ovaj konkurs na jugu naše zemlje.

Do kuće na selu u 6 koraka

„Počelo je u Dimitrovgradu, probudio se jugo-istok, prednjače sela Željuša i Gojin Dol. Još jedna kuća u Željuši, pored onih prethodnih sedam, površine 65 kvadratnih metara i okućnice 638 kvadratna metra, procenjene vrednosti od 1.164.126,00 dinara. Došla je na red i osma kuća, u kojoj će živeti porodica sa troje dece, ukupno do sada ovo selo je bogatije za osam porodica.

Druga kuća je u selu Gojin Dol, površine 66 kvadratna metra i okućnice 773 kvadratna metra, a procenjena tržišna vrednost 903.665,00 dinara.

Veliko interesovanje za kuće na selu, pogotovu mladih ljudi, bez sumnje je potvrda da radimo svi zajedno valjan posao za državu Srbiju“, poručio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica