14 italijanskih firmi na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

14 italijanskih firmi na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Na konferenciji, koja je održana danas u sedištu Agencije ICE u Beogradu, predstavljen je program aktivnosti koje će u okviru 84. Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu realizovati Agencija ICE preko svoje kancelarije u Beogradu, a koje finansira italijansko Ministarstvo ekonomskog razvoja.
 

14 italijanskih firmi na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu - © Agromedia

Na konferenciji su učestvovali Đovani Mafoda, direktor ICE Srbija, Daria Janjić, pomoćnik ministra u sektoru za međunarodnu saradnju ispred Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, i Matijas Klaivaz, prvi sekretar i šef ekonomskog odeljenja Ambasade Italije u Beogradu.
 

Impresivan ukus vina sa juga Italije od sada i na vašim trpezama

U Hali 1 Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, u okviru italijanskog štanda svoje proizvode izlagaće 14 italijanskih firmi koje će predstaviti bogatu italijansku tradiciju u domenu voćnih rasada, tehnologija i mašina za tretmane nakon berbe, za navodnjavanje, za ambalažiranje, za prehrambeno-prerađivačku industriju, obradu mesa, kao i postrojenja i mašine za upotrebu u poljoprivredi. Spisak izlagača možete pogledati OVDE.
 

14 italijanskih firmi na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu - © Agromedia

Tokom Sajma poljoprivrede na italijanskom štandu biće održana dva seminara u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije, koja će predstaviti najbolje italijanske prakse i iskustva i saradnju sa Srbijom.

U sali 4 Kongresnog centra „Master“ 16. maja od 11 do 13 časova biće održan seminar pod nazivom „Inovacije u poljoprivrednoj proizvodnji“. Tog dana biće predstavljen i predstojeći sajam Agrilevante, jedna od vodećih italijanskih manifestacija posvećenih poljoprivrednim mašinama. Takođe, u sali 4 Kongresnog centra „Master“ 18. maja od 11 do 13 časova biće održan seminar sa temom „Prednost udruživanja i stvaranje proizvoda sa dodatnom vrednošću u sektoru mleka“.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica