Za više plodova u vašem vrtu koristite organske biokompostere

Za više plodova u vašem vrtu koristite organske biokompostere

Biokomposteri su sredstva koja se koriste za pretvaranje žetvenih ostataka i drugih biljnih delova u humus. Ona se mogu koristiti kako u klasičnoj poljoprivrednoj proizvodnji tako i u manjim porodičnim vrtovima.

 

Ove godine maj mesec donosi veću količinu trave kako u gajenom travnjaku tako i u gajenom vrtu. Imamo opciju da je postavimo na same leje ili u kompostište. Međutim, da bismo je vrlo brzo i efikasno pretvorili u humusnu materiju, možemo koristiti organsko sredstvo za biokompostiranje.

Ovo sredstvo je organsko pa je zato i veoma korisno za naš vrt, a možemo ga koristiti i u više navrata. Jednostavnim rastvaranjem u vodi, ovo sredstvo možemo politi po zelenim ostacima kao i po samoj leji. Na ovaj način korisni organizmi koji se nalaze u ovom sredstvu će vrlo brzo pretovoriti organsku materiju, bilo da je ona zelena ili suva u pravi humus.

Dovoljno je samo nekoliko meseci da se delovai biljaka pretvore u humus. Da li ćemo nakon toga obrađivati zemljište ili ostaviti lagerovani kompost na samoj leji u svakom slučaju ćemo dobiti hranu za biljke.

Veoma su korisni a pritom i organski. Biokompostere kao što je sredstvo BIOPLUG možete koristiti u vašoj bašti da biste pospešili kvalitet zemljišta i dobili bolji prinos biljaka.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica