Za neodoljivo ukusne breskve – Slavol VVL

Za neodoljivo ukusne breskve – Slavol VVL

Ukoliko gajite breskve u sistemu organske proizvodnje, ili jednostavno želite da u vašem zasadu osigurate dobar rod, ali i zdrave, lepe i slatke plodove ovog voća, onda je tečno mikrobiološko đubrivo Slavol VVL pravi izbor za vas. Pogledajte zašto. 

Zasad breskve- © Agrounik

Slavol VVL je mikrobiološko tečno đubrivo koje se primenjuje u visoko intenzivnim kulturama, kao što su voće i vinova loza. Posebno je delotvoran za razvoj biljaka zbog svog specifičnog sadržaja

Za čvrste, krupne i sočne plodove jagode – Slavol VVL

Regionalna menadžerka kompanije „Agrounik“, Sanja Relić Balentović, objasnila nam je detaljnije kakve su karakteristike preparata Slavol VVL, kako se koristi u zasadima breskve i kakve rezultate voćari mogu da očekuju nakon njegove primene.
 

Mladi plodovi breskve- © Agrounik

Ovaj preparat sadrži korisne mikroorganizme u vidu bakterija s jedne strane, a sa druge njihove produkte metabolizma, od kojih bih izdvojila auksine, koji su stimulatori rasta i veoma su bitni za rast i razvoj voćaka“, objasnila je ona.

Slavol VVL + Amiksol – za krupne i zdrave jabuke


Slavol VVL je veoma rastvorljiv i lako se meša sa svim pesticidima, a njegova primena u voćnjacima je vrlo jednostavna. S tom činjenicom slažu se i stručnjaci i proizvođači.
 

Prinos je super, izgled breskve je odličan i svi ga hvale. Ukus je prefinjen, a boja lepa.


Primena se vrši u četiri faze. Prvi tretman preporučuje se tokom precvetavanja zbog oplodnje biljaka.

Primena preparata Slavol VVL u zasadima višnje – za kvalitetan i ukusan plod!


Auksini su ti koji moraju da budu na njušci tučka kako bi polen, kada dođe do nje, mogao da proklija. Oni daju signal polenu da klija, da prođe kroz vrat tučka i dođe do mesta gde se obavlja oplodnja“, dodala je gospođa Sanja.
 

Zasad breskve- © Agrounik 


Drugo tretiranje trebalo bi da se uradi u intenzivnom porastu plodova
, koji je za biljku veoma naporan period.

Kada pogledate ovu voćku, videćete plod koji raste, lisnu masu koja raste, laster koji raste i uskoro će doći do diferencijacije cvetnih pupoljaka. Auksini će pomoći biljci da sve ovo podnese, da njen list bude veći, a lisna masa jača. Oni će povećati fotosintetsku aktivnost i bolje prihraniti plod“, objašnjava gospođa Sanja.
 

Slavol VVL je veoma rastvorljiv i lako se meša sa svim pesticidima, a njegova primena u voćnjacima je veoma jednostavna.

Nakon što plod postigne željenu veličinu, vrši se treći tretman zbog nakupljanja suve materije, šećera, ali i postizanja željene boje.

Da bi imali što više šećera, ujednačene boje i fine ukuse koji karakterišu sortu, ali i da bi mogli da sa našim voćem izađemo na tržište i postignemo tržišnu vrednost – preporučuje se Slavol VVL i auksini. Na kraju, poslednje tretiranje trebalo bi izvršiti nekoliko dana pred berbu, jer kada voćka počne da sazreva, dešava se da prekine odnos između lastara i ploda. Tada se često desi pravi pomor plodova ispod stabla, a za prvu klasu moramo da uberemo plodove sa stabla“, dodala je ona.
 

Zasad breskve - © Agrounik 

Efekti Slavola VVL veoma su uočljivi nakon primene, negativnih nuspojava nema. Zato biljka tretirana ovim preparatom dobija višestruku korist.

Bolja oplodnja, bolji porast ploda, bolje nakupljanje suve materije, što znači da imamo kvalitetniji plod pravog ukusa koji može da ide na tržište, bolja obojenost, veći prinos i vrhunski kvalitet“, kaže Sanja.
 

Zvonko Ružević iz Iloka ima zasad breskve na površini od oko jednog hektara. Zbog većeg prinosa, ali i kvaliteta plodova, on koristi Slavol VVL već drugu godinu zaredom u dozi od 5 litara po hektaru.

Prinos je super, izgled breskve je odličan i svi ga hvale. Ukus je prefinjen, a boja lepa. Slavol VVL i dalje nameravam da koristim u prihrani svog voćnjaka jer je ovaj preparat nezamenljiv“, zaključio je Zvonko.

Sagovornici:
Sanja Relić Balentović, regionalna menadžerka kompanije „Agrounik“
Zvonko Ružević, voćar iz Iloka

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica