Sprej od soli kao prirodni pesticid za suzbijanje insekata

Sprej od soli kao prirodni pesticid za suzbijanje insekata

Jedan od najboljih i najprirodnijih načina za zaštitu bilja u organskoj proizvodnji jesu prirodni preparati. Odnosno rastvori napravljeni stvarima iz prirode. Ako ste neko ko zagovara zdrav život i izbegava upotrebu hemijskih preparata onda će ovaj sprej od soli biti kao stvoren za vas.

 

So je namirnica koju svim imamo u svojoj kuhinji, jer bez nje nijedno jelo ne može biti pripremljeno. Ipak pored toga što daje ukus različitim jelima, so se može koristiti i za pripremu spreja koji tera štetočine iz vaše bašte. U stvari, ne samo da pomaže u odvraćanju štetočina, već će pomoći i kod povećanog upijanja hrane kao što je magnezijum i pomoći biljkama da zauzmu vitalne hranljive materije kao što su fosfor i sumpor.

Možete dodati malo soli u vodu i dobro promešati rastvor. Dodajte ga u bocu za prskanje i pospite biljke. Takođe, možete posuti so oko baze vaših biljaka, ponovo svake nedelje.

So kao prirodni pesticid - © Pixabay 

Biljkama, kao i ljudima, potrebna je određena količina soli da prežive, ali previše može biti otrovno. Većina biljaka može da podnese slanu vodu na lišću i stabljikama, ali će dehidrirati ako piju slanu vodu iz zemlje. Čak i ako ne dehidriraju, mogu biti otrovani viškom soli u njihovim sistemima. Za poneti je da izbegavate zalivanje vaših biljaka slanom vodom ako želite da napreduju.

Za uništavanje korova pomešati dve kafene šolje soli u dve litre vode, ostaviti preko noći da odstoji i upotrebiti za suzbijanje jednogodišnjih korova. Ne deluje na rizomske korove. So se može upotrebiti i na drugi način: u jutarnjim časovima, kada se na listovima biljaka nalaze kapljice rose, razbacati po korovima so i osušiće se.

Ako želite da postigne dobre efekte najbolje je da koristite gorku so koju možete pronaći u apoteci koja je odličan prirodni repelent protiv 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica