SIGURNA ZAŠTITA: Mont i Terbis dokazano deluju protiv svih korova!

SIGURNA ZAŠTITA: Mont i Terbis dokazano deluju protiv svih korova!

Ukoliko želite da se rešite jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova na siguran način, kombinacija preparata Mont i Terbis upravo to pruža. To će omogućiti setvu na zemljištu bez korova i dobar start biljkama, a što je preduslov za maksimalan prinos.

„Bliži se početak najvažnijeg posla u toku godine za proizvođače, a to je setva. Lepo vreme nam je omogućilo pripremu zemljišta i sada proizvođači u Banatu spremni očekuju setvu kukuruza i suncokreta. Kako da obezbedimo malim i tek izniklim biljkama da rastu, razvijaju se i da postignu maksimalan prinos? Jedan od preduslova je da parcela bude bez korova“, kaže dip. inž. Bojana Karaklajić iz kompanije Agromarket.

SIGURNA ZAŠTITA Mont i Terbis dokazano deluju protiv svih korova! - ©Agromedia

Upravo zato iz kompanije Agromarket preporučuju proizvođačima dobro isprobanu kombinaciju, dokazanih i selektivnih herbicida Mont i Terbis za primenu posle setve, a pre nicanja useva kukuruza.

Prednosti zemljišnog tretmana:

1. Eleminisanje korova na samom početku,

2. Kukuruz nema konkurenciju,

3. Ne razvija se rezistentnost korova.

„Ova kombinacija na površini zemljišta formira film koji sprečava klijanje i nicanje korova i na taj način omogućava usevu dobar start. Preparat Mont uspešno suzbija jednogodišnje uskolisne korove, kao što su sirak iz semena, proso, muhar i livadarka. Doza primene ovog preparata je od 1,2 do 1,4 litara po hektaru“, navodi Bojana.


Prema njenim rečima, dodavanjem preparata Terbis suzbijaju se jednogodišnji širokolisni korovi, kao što su abutilon, štir, pepeljuga, ambrozija… Doza primene preparata Terbis je od 1,5 do 2 litara po hektaru.

„Kukuruz koji je tretiran kombinacijom Monta i Terbisa raste bez konkurencije korova. Njegov korenov sistem raste u dubinu i biljka spremna ulazi u leto. Osim u usevu kukuruza, kombinacija Monta i Terbisa može se primenjivati i u usevu suncokreta“, navodi Bojana.

SIGURNA ZAŠTITA Mont i Terbis dokazano deluju protiv svih korova! - ©Agromedia


Kako bi proširili spektar delovanja na najtvrdokornije širokolisne korove, kao što su abutilon, štir, pepeljuga, kereće grožđe i, naročito, čičak, iz kompanije Agromarket preporučuju dodavanje herbicida Girasolin.

„U ovoj trojnoj kombinaciji, doza primene preparata je: Mont 1 litar po hektaru, Terbis 1 litar po hektaru i Girasolin 1 litar po hektaru“, kaže Bojana, i poručuje: „Budite sigurni ovog proleća. Izaberite selektivnu i proverenu kombinaciju zemljišnih herbicida za tretman posle setve, a pre nicanja vašeg kukuruza i suncokreta“.


Sagovornica:
dip. inž. Bojana Karaklajić, Agromarket

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica