Sa preparatom Racer pobeđujete u trci sa krovom u zasadima suncokreta

Sa preparatom Racer pobeđujete u trci sa krovom u zasadima suncokreta

Suncokret je biljka koja je uvrštena u 20 namirnica koje svojim sastavom štite od karcinoma. Inače, reč je o jednoj od prvih biljaka uzgajanih na američkom kontinentu. Još su je Indijanci proizvodili pre 5.000 godina. Danas proizvodnja ove kulture u Srbiji raste.

Suncokret bez korova - © Adama

Sve su veće površine zasejane pod suncokretom. Za zdrav rod i dobar prinos neophodna je kvalitetna zaštita. U tehnologiji gajenja suncokreta ogroman značaj ima zaštita ove kulture od korova. Neophodno je obezbediti nesmetan početan porast biljaka na parceli. Zato je od ključne važnosti upotreba zemljišnih herbicida.

Kompanija Adama u svojoj širokoj paleti proizvoda ima preparat na bazi flurohloridona, pod imenom Racer.

Stari, provereni i dobro poznati „trkač“, koji pretiče sve korove na njivi. Kada kažemo sve korove, onda prvenstveno mislimo na one „najopasnije“ i najzastupljenije, poput ambrozije, gorušice, tatule, štireva, pepeljuge

Suncokret - © Adama

Primenom preparata Racer u količini od 2 l/ha možemo biti sigurni da će biljke nakon nicanja nesmetano da rastu, jer im korovi neće konkurisati u snabdevanju vodom i hranom. Jako je bitno da naši proizvođači znaju da Racer mogu upotrebiti i u konvencionalnim, tj. klasičnim hibridima, u IMI tehnologiji gajenja, kao i u Express hibridima suncokreta. Nakon fine i kvalitetne pripreme zemljišta i odmah po završenoj setvi, primenićemo Racer.

Tada možemo da očekujemo visoke prinose ove izuzetno zdrave biljke. Ukoliko pogledamo naše susede u Mađarskoj, sve će biti jasno. Mađarska je 8. zemlja na svetu po proizvodnji suncokreta, sa površinama od preko 600.000 ha. Godišnja proizvodnja ove biljke kod naših suseda je preko 1.700.000 tona. Racer je obavezan deo tehnologije u Mađarskoj! Dakle, sve ove preporuke su nam i više nego dobar preduslov za kvalitetnu proizvodnju ove biljke, koja nam je veliki saveznik i drug, zbog bogatstva vitamina i minerala koje u sebi sadrži!

Sponzorisan članak
Adama SRB DOO
Bulevar Mihaila Pupina 6
11070 Novi Beograd
Tel: +381 11 785 85 00
Faks: +381 11 220 00 71
https://www.adama.com/srbija/sb/

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.