Nekoliko saveta za uspešno gajenje jagoda

Nekoliko saveta za uspešno gajenje jagoda

Voćarska zadruga „Bačka jagoda“ iz Bača formirana je 2014. godine. Zadruga ima 27 članova i svi se bave proizvodnjom jagodičastog voća. Najzastupljenija kultura je jagoda i ona se u ovom kraju gaji na više od 40 hektara zemlje. Kada je reč o tržištu zadrugari „Bačke jagode“ nemaju problem jer se najveći deo roda izvozi u Rusiju. Pogledajte kako da i vi ostvarite prvu klasu i dobre, zdrave i ukusne plodove jagode.

Bez obzira na probleme sa kišom, voćari u okolini Bača prošle godine uspeli su da ostvare prosečan prinos od čak 700 grama jagoda po živiću i to gotovo sve u prvoj klasi. Najbolji recept za ovakav uspeh je, kažu, dobra prihrana i pravilna zaštita.

Kako bi saradnju sa Galenikom-Fitofarmacijom, kao i rezultate na imanjima podigli na viši nivo, zadrugari su odlučili da sve radove u polju prate stručnjaci ove kompanije. Njihovi dobri saveti su im mnogo pomogli da pravilno koriste preparate za zaštitu bilja, ali i da odluče da prihranjuju jagode francuskim đubrivima „Solu Veg“, koje na našem tržištu distribuira Galenika-Fitofarmacija.

Jagode - ©Agromedia

Kada je voćarska zadruga „Bačka jagoda“ osnovana njeni članovi dogovorili su se da koriste zaštitna sredstva i đubriva samo jedne kompanije, jer su želeli da njihova proizvodnja bude uniformisana, a proizvodi ujednačenog, vrhunskog kvaliteta. Galenika-Fitofarmacija bila je, kažu, jedini logičan izbor.

Sagovornik:
Miša Grubor, voćarska zadruga „Bačka jagoda“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.